Naujos kultinio „Midsomerio žmogžudysčių“ serijos, antrasis švediškosios „Irenės Huss“ sezonas, trečiasis stilingojo „Volanderio“ sezonas su Ingerborga Dapkūnaite, net keturi nauji „Džordžo Džentlio“ detektyviniai filmai – tai nepamirštami, kupini įtampos ir kapą gniaužiantys TV1 ketvirtadieniai ir penktadieniai, kai kanalas rodo detektyvinius filmus.

Prie garsiausių TV1 detektyvų komandos šį sezoną jungiasi inspektorius italas Gvidas Brunetis iš detektyvinio serialo „Dona Leon“. Populiarioji amerikiečių rašytojos Donos Leon detektyvinių romanų serija apie komisarą Gvidą Brunetį jau pelnė visą armiją aistringų gerbėjų, šūsnis kritikų liaupsių ir vieną aukščiausių vietų tarptautiniame detektyvinių romanų rašytojų olimpe. Kiekvienoje istorijoje detektyvas komisaras Gvidas Brunetis tyrinėja ir išnarplioja vieną ar kelis nusikaltimus Venecijoje. O pati rašytoja, Venecijoje pragyvenusi 30 metų, šį miestą parodo įmanomais aspektais: ne tik jos istoriją, grožį, maistą, socialinį gyvenimą, bet ir nusikalstamumą bei korupciją. Donos Leon Venecija yra tokia populiari Europoje, kur jos knygos nuolat yra perkamiausių sąrašuose, kad specialiai organizuojami turai turistams paklajoti komisaro Brunečio pėdomis Venecijos kanalais ir miesto aikštėmis.

TV1 žiūrovai pamatys trečiąjį „Volanderio“ sezoną, kuriame nusifilmavo pasaulinio garso lietuvių aktorė Ingeborga Dapkūnaitė. Latvijoje nufilmuotoje serijoje „The Dogs of Riga“ lietuvė suvaidino latvę Baibą Liepą. Pagrindinis serialo aktorius Kennethas Branagh už detektyvo Kurto Volanderio vaidmenį buvo apdovanotas BAFTA premija. Šįkart ekranuose išvysime tris ilgo metražo serijas „Tai nutiko rudenį“, „Rygos šunys“ ir „Prieš šalnas“ , pastatytas populiariuosius Heningo Mankelio romanus.

Puikiame Helenos Tursten seriale „Irenė Hus“ apie policijos kasdienybę pirmuoju smuiku ir toliau grieš detektyvė inspektorė Irenė Hus iš Getebergo policijos departamento Smurtinių nusikaltimų padalinio. Hus yra viena tų veikėjų, kurių profesinio gyvenimo nuobodžiu tikrai nepavadinsi, o su jos asmeniniu gyvenimu žiūrovai lengvai susitapatina, todėl šis serialas ir jo autorė tapo nepaprastai populiarus savo šalyje, o vėliau – ir užsienyje.

Nauji „Inspektoriaus Džordžo Džentlio“ filmai – dar viena dovana TV1 žiūrovėms šį sezoną. „Inspektorius Džordžas Džentlis“ buvo pradėtas kurti septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, o neseniai BBC atnaujino šio detektyvo filmavimus. Naujausi, šiemet susukti keturi filmai TV1 eteryje parodys gruodį, netrukus po starto per BBC.
Kultinės „Midsomerio žmogžudystės“ į TV1 eterį sugrįš tik 2013-aisiais, kai bus nufilmuotos visos naujojo populiariojo detektyvo serijos. Tai – populiariausias visų laikų serialas TV1 eteryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)