Laidų vedėja Nici Wickes keliauja po pasaulį ir ieško naujų idėjų bei įkvėpimo naujiems receptams, kuriuos ji vėliau bando atkurti namuose. Šis serialas pažeria neįtikėtiną tarptautinės virtuvės patirčių įvairovę – nuo užburiančių Mišelino žvaigždutėmis pažymėtų restoranų iki kuklių maisto kioskų skersgatviuose. „Pasaulio virtuvė“ siekia mokyti žmones pasigaminti naujų patiekalų. Todėl Niki parsigabena receptus iš viso pasaulio į savo namų virtuvę, kurioje juos supaprastina, kad žiūrovams būtų lengva pagal juos gaminti. Ir kur tik mes nenukeliausim, ko tik neišmoksim pasigaminti: Barselona, Kuta, Toskana, Lionas, Hanojus, Dižonas, Amalfio pakrantė, Ubudas, Ko Čangas.

Sekmadieniais per TV1 prie kinų virtuvės stalo stos ekscentriškasis Britanijos stilistas Gokas Wanas. „Kinų virtuvė su Goku“ – tai serialas, kuriame Gokas bando pritaikyti kinų virtuvę šiuolaikiniams poreikiams ir skoniams. Turėdamas unikalią patirtį jis pateikia asmeninį ir šiuolaikinį požiūrį į kinų maistą, su kuriuo jis užaugo, ir moko, kaip pasigaminti sveikų, paprastų ir gardžių patiekalų, kurie atrodo taip, tarsi kainuotų milijoną, ir būtų dieviško skonio. Gokas puikiai išmano kinų kultūrą, todėl pateikia kitokį požiūrį į maistą ir jo vartojimą. Gokui sėsti prie stalo ir valgyti nuostabų maistą yra su niekuo nepalyginama patirtis – rami, atsipalaidavusi draugija, juokas, pokalbiai, dalijimasis patiekalais ir neskubus jų ragavimas. Tokia virtuvė propaguoja pusiausvyrą, sveikatą, skonį ir malonumą.

Kinų virtuvė patinka visiems, tačiau retas išdrįsta pasigaminti jos patiekalų, nes mano, kad jie labai sudėtingi ir reikalauja daug laiko. Gokas, užaugęs savo tėvų restoranuose, žino, kad pasigaminti kinų virtuvės patiekalus yra kur kas lengviau ir greičiau nei mums atrodo. Būdamas dešimties jis išmoko pasigaminti itin greitai riebaluose kepamų patiekalų, virti ryškias lakštinių sriubas, o jo tėvas Džonas visuomet stengėsi, kad maistas būtų šeimą vienijanti grandis, nesvarbu, ar greitai ir paprastai pagaminami šeimos pietūs, ar šeimyninės šventės. Kiekvienoje laidoje Gokas, remdamasis savo turtingu paveldu ir Wanų klano aistra maistui, bando perteikti žiūrovams savo asmeninį požiūrį į nuostabų naminį kinų maistą ir moko jo pasigaminti patiems.

Serialo metu Gokas susipažįsta su šauniais žmonėmis ir nuostabiais virėjais, atskleidžia gardžios naminės kinų virtuvės paslaptis, ir stengiasi pritaikyti kitų žmonių idėjas bei technologijas savo savitam ir gaiviam požiūriui į maisto gaminimą. Gokas nėra profesionalus virėjas, tačiau tai jam padeda suteikti žiūrovams pasitikėjimo savimi gaminti nuostabų maistą – jeigu sugeba jis, sugebės ir bet kuris iš mūsų.

Be „Pasaulio virtuvės“ ir „Kinų virtuvės su Goku“, žiūrovai pamatys vieno žinomiausių pasaulio virtuvės šefų Gordono Ramsay kulinarinį šou „Gordono Ramzio virtuvės pamokos“. Savo naujajame seriale Gordonas ketina atsisakyti visokių įmantrybių, sunkaus triūso ir mokys žiūrovus pasigaminti fantastiškų patiekalų lengvai ir greitai. Kitame TV1 šou „Mano virtuvė“ geriausi virtuvės meistrai atveria savo namų virtuves ir kalba apie tai, ką jie mėgsta gaminti savo bičiuliams ir šeimoms, kai po sunkios pamainos pakabina baltus šefo chalatus ar mėgaujasi retomis išeiginėmis.

Kulinariniai šou naujajame TV1 sezone – nuo rugpjūčio 12-osios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją