Šiais metais Lietuvos nacionalinis transliuotojas nerengs mažiesiems muzikos mylėtojams skirto dainų konkurso. Tokio sprendimo teko imtis dėl riboto biudžeto, kurį ištuštino sportui skirti renginiai.

„Londono olimpiados, Europos futbolo čempionato transliacijos „suvalgė“ visus pinigus, todėl šiais metais teko atsisakyti „Vaikų Eurovizijos“, - apgailestauja vyriausiasis LRT prodiuseris Audrius Giržadas.

Paklausus, ar po pertraukos Lietuva grįš į konkursą, Lietuvos delegacijos vadovas konkursuose patikino, kad taip toli į ateitį jis stengiasi nežiūrėti ir iš oro neburti.

Tai jau ne pirmas kartas, kai dėl finansų tenka atsisakyti dalyvavimo tarptautiniame renginyje.

Primename, kad mūsų šalies atstovams „Vaikų Eurovizijoje“ sekdavosi labai neblogai. Pernai metais Jerevane vykusiame konkurse dalyvavusi Paulina Skrabytė užėmė 10-ąją vietą. 2010-aisiais Baltarusijoje rengtoje „Vaikų Eurovizijoje“ Nojus Bartuška-Bartas – 6-ąją vietą.

2008 metais iš Kipre surengto konkurso Eglė Jurgaitytė grįžo su kol kas aukščiausia užimta 3-ąja vieta. „Vaikų Eurovizijoje“ Lietuvai 2007—aisiais atstovavusi Lina Joy – 13-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)