Nuo džiugių akimirkų Barselonos olimpinėse žaidynėse sugrįžtama į Romo Ubarto vaikystę Pamario krašte. Po daugiau nei keturių dešimtmečių 1986 metų Europos čempionas, Seulo olimpinis vicečempionas ir Barselonos žaidynių aukso medalio laimėtojas Šilutėje aplanko savo pirmąją mokytoją, susitinka su buvusia klasės auklėtoja, kūno kultūros mokytoja.

Prisiminimais apie vyriausiąjį brolį dalijasi trys Romo Ubarto seserys, brolis Vytautas, tėvai. Deja, tai buvo vienas paskutinių Aldonos Ubartienės susitikimų su vaikais. Šiandien jiems teliko brangūs prisiminimai...

Nemažai dėmesio filme skiriama Romo Ubarto paauglystei Panevėžio sporto mokykloje-internate, jo asmenybę formavusiems treneriams, užsimenama ir apie karjerą aptemdžiusį dopingo šešėlį.

„Mes išdidžiai sakome, kad mus treniruoja olimpinis čempionas, – tvirtina neseniai trenerio karjerą pradėjusio Romo Ubarto auklėtiniai, – tačiau tai ne tik džiugina, bet ir įpareigoja...“

Filmo autoriai Stasys Petkus, Gintarė Grikštaitė, Žilvinas Petkus, Miroslavas Stankevičius.

Filmo „Pirmasis“ premjera – liepos 23-ąją, 21.15 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją