Pirmoje šeštadienio laidos dalyje A. Panavienė domėsis vis didesnio populiarumo sulaukiančiais „žaliais“ ekologiškais namais. Toms žiūrovėms, kurios nori susipažinti su gyvenimu bendruomenėse, „Išminties rakčiukai“ suorganizuos ekskursiją po Merkinės miškuose įsikūrusią Pilnų namų bendruomenę, kuri šiemet pastatė pirmąjį Lietuvoje sertifikuotą pasyvų namą. Ši vyrų vienuolija savo veiklą vykdo jau 12 metų, siekdama suteikti pagalbą vyrams, kenčiantiems nuo priklausomybės alkoholiui ar narkotikams.

Antrasis laidos reportažas atskleis tiesą apie ekologiškai užaugintas arbatas ir prieskonius. „Lankysimės ekologiškų vaistinių ir prieskoninių augalų ūkyje, kuris buvo įkurtas laikantis senųjų vienuolynų tradicijų“, – pasakoja laidos vedėja. Ūkyje auginama daugiau kaip 40 rūšių prieskonių ir vaistinių augalų. Dar per 60 pavadinimų augalų surenkama iš pievų ir miškų plotų. Čia išdžiovintos vaistažolės yra ypatingos – džiovinimui naudojama saulės šilumos energija, todėl jų fizinė struktūra, spalva, kvapas ir skonis išlieka nepakitę.

Trečiojo reportažo herojai – žmonės, kurių pagrindinis tikslas – sudominti alternatyviu, ekologišku keliavimo būdu – važiavimu dviračiais. Šie entuziastai aktyviai keliauja ir organizuoja turistines keliones po Lietuvą bei užsienį, kuria dokumentinius filmus, kuriuose pasakoja apie kraštus, kuriuose lankosi, kylančius džiaugsmus ir sunkumus. „Jei žmonės daugiau sėdėtų ant dviračių, užuot važinėję automobiliais ar autobusais, tai jie ne tik taptų sveikesni, laimingesni, bet kartu ir pasaulį padarytų malonesnį gyventi!“ – sako Agota, kviesdama jau šio šeštadienio rytą 11.00 val. pasižiūrėti pašnekovų kelionės dviračiais po Rumuniją dokumentinio filmo pirmąją dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)