Atlikėja paskutiniojo balsavimo metu susirungė su Giedre Smolskaite ir surinko 67 procentus žiūrovų balsų.

Šeši mėnesiai, daugiau nei 700 dalyvių, šimtai gyvai atliktų dainų – tai TV projektas „Lietuvos balsas“, kurio pirmasis sezonas baigėsi įspūdingu koncertu. Jame susirungė keturios geriausios ir daugiausiai simpatijų sulaukusios dainininkės – Giedrė Smolskaitė, Julija Jegorova, Ieva Zasimauskaitė ir Berta Timinskaitė.

Išskirtinis superfinalo akcentas buvo naujų, specialiai „Lietuvos balso“ superfinalininkėms parašytų „Universal Music“ singlų premjera. Keturi kūriniai buvo kruopščiai kuriami ir brandinami „Lietuvos balso“ superfinalo ketvertukui.

Vienas dainas parašė švedų autoriai, kiti kūriniai buvo patikėti kurti Lietuvos kompozitoriams. Tiesa, muzikos kūrėjus atidžiai prižiūrėjo didžiausios pasaulyje leidybinės kompanijos „Universal Music“ ekspertai. Beje, specialiai į „Lietuvos balso“ superfinalą atvyko ir šios kompanijos atstovas Martti Vuorinenas iš Suomijos.

Sekmadienį superfinalininkės scenoje pasirodė net keturis kartus. Visos dainininkės pirmą kartą drauge su savo vokalo mokytoja Rosita Čivilyte atliko legendinę Robbie Williamso dainą „Let Me Entertain You“. Be „Universal Music“ singlo, superfinalininkės taip pat dainavo duetais su Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždėmis ir po vieną geriausią savo kūrinį, atliktą projekto metu.

Pirmoji scenoje pasirodė Egidijaus Sipavičiaus mokinė Ieva Zasimauskaitė. Jai scenoje talkino būrelis šokėjų. Pasirodymo vizualiniu akcentu tapo scenoje netikėtai atsiradęs milžiniškas blizgantis juodas arklys.

I. Zasimauskaitė prasitarė, jog scenografai į jos pasirodymą norėjo atnešti smauglį, tačiau ši nesutikusi ir paprašė didelio arklio. Esą būtent taip ir kilo idėja į sceną užkelti plastikinį gyvūną.

Antroji - Giedrė Smolskaitė. Ji pasirodymą surengė drauge su Lietuvos bliuzo karaliene Arina. Po Giedrės scenoje trečioji pasirodė Julija Jegorova. Atlikėja pasipuošė trumpa raudona spindinčia suknele. Vos įžengusi į sceną Julija sulaukė ypatingo publikos palaikymo. Po J. Jegorovos pasirodymo prie scenos nusidriekė jos gerbėjų eilė. Atlikėja buvo apdovanota glėbiais glėbių.

Ketvirtoji scenoje pasirodė Berta Timinskaitė. V. Tarasovienė gyrė B. Timinskaitės atliktą Jurgos ariją, tačiau, anot jos, repeticijos metu dainininkei sekėsi geriau nei transliacijos metu.

J. Jegorova pagal tarpinius žiūrovų balsavimo rezultatus buvo pirmoji.

Antrąjį pasirodymą drauge su Raigardu Tautkumi surengė I. Zasimauskaitė, po jos - G. Smolskaitė. Apie pastarąją J. Didžiulis išreiškė ypač palankią nuomonę, nors tikino matęs įvairių - ir gerų, ir blogų jos pasirodymų.

Trečioji antrąjį pasirodymą surengė Violetos Tarasovienės mokinė Julija. Ji scenoje pasirodė kartu su šių metų Lietuvos atstovu "Eurovizijoje" Donatu Montvydu. Jiedu atliko lietuviškąją "Love Is Blind" versiją "Nenuleisk akių". Vos atlikėjas pasirodė arenoje, kilo ypač emocinga publikos audra. Duetas sulaukė išskirtinio publikos palaikymo. Julijai ir Donatui šou gerbėjai plojo atsistoję.

Ketvirtoji scenoje antrąjį savo pasirodymą surengė Berta. Ji šou gerbėjus pradžiugino duetu su Giedre Kilčiauskiene iš grupės "Empti".

Kaip ir praėjusį savaitgalį, naujienų portalo DELFI simpatijų prizą iškovojo J. Jegorova.

Pirmoji su "Lietuvos balsu" iš superfinalininkių atsisveikino mažiausiai balsų surinkusi B. Timinskaitė.

Po dar vieno balsavimo išaiškėjo, jog I. Zasimauskaitė - antroji, kuriai teko palikti "Lietuvos balso" superfinalą. Ji surinko 20 proc balsų. Tuo metu G. Smolskaitei atiteko 25 proc. TV žiūrovų balsų. Julija ir po šio balsavimo raundo - pirmoji. Ji surinko 55 proc. balsų. Su J. Jegorova dėl nugalėtojos titulo varžėsi G. Smolskaitė.

Besirungdama su G. Smolskaite, J. Jegorova atliko kūrinį "Žinau, tai tu". Kūrinys "Lietuvos balso" tope vienoje radijo stotyje nurungė kitus didžiausio muzikinio TV projekto kūrinius. Merūno mokinė G. Smolskaitė, atlikusi jai sukurtą dainą taip pat nepaliko abejingų šou gerbėjų, kurių buvo susirinkusi pilnutėlė Vilniaus "Pramogų arena".

Susumavus galutinius rezultatus išaiškėjo, jog pergalė "Lietuvos balse" priklauso Julijai Jegorovai.

Pasigėrėti tiesiogine "Lietuvos balso" superfinalo transliacija į areną atvyko Deivydas Zvonkus ir jo mylimoji Katažyna Niemycko, Kristina Kaikarienė, Tomas Dinsmonas, Donatas Kisielius, Radži ir kiti.

Pusmetį „Lietuvos balse“ tobulėjusios balsingiausios dainininkės prilygsta ne tik geriausiems šalies atlikėjams, bet ir užsienio žvaigždėms – taip teigė projekte viešėję „Eurovizijos“ nugalėtojas Aleksandras Rybakas, vokiečių veteranai „Fools Garden“ bei britų superžvaigždė Marlonas Roudette‘as. Komplimentų savo mokinėms negaili ir projekto Mokytojai, teigiantys, kad jaunosios dainininkės tobulėja ne dienomis, o valandomis.

Muzikiniame projekte sekmadienį pasirodė ir būrys Lietuvos muzikos profesionalų – Arina Borunova, Giedrė Kilčiaukienė iš grupės „Empti“, Raigardas Tautkus ir ką tik iš Azerbaidžano, kur dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse, atvykęs Donatas Montvydas – Donny Montell. Atlikėjas ne tik padainavo bendrą kūrinį drauge su viena šou superfinalininke, bet „Pramogų arenoje“ susirinkusiai publikai padovanojo ir papildomą savo kūrinį.

"Lietuvos balso" superfinalo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (454)