Susirinkusius sodyboje pasitiko vyriausia serialo „Namai, kur širdis“ veikėja – Danutė, kurios personažą kuria talentinga vyresniosios kartos Kauno aktorė Milė Šablauskaitė. Milė atvykstančius pasitiko su duona ir druska. Būtent čia, į gimtuosius tėvų namus, po gyvenimo sukrėtimų grįžta Vilija (aktorė Jūratė Vilūnaitė) gydyti savo sielos žaidų. Nes namai ten, kur širdis. O širdis likusi gimtajame Vilijos kaime, kuriame iki šiol gyvena buvęs Vilijos mylimasis (aktorius Giedrius Arbačiauskas).

Serialo pristatyme prie bendro stalo, apsupto žydinčių alyvų, rinkosi didžiausi priešai ir didžiausi draugai. Vakarą vedęs aktorius Giedrius Arbačiauskas pasiūlė dviem nesutaikomos moterims – pagrindinei serialo herojai ir jos anytai - paruošti vieną populiariausių vasaros patiekalų – šaltibarščius.

Už sodo gėrybių prikrauto stalo stojo aktorės Jūratė Vilūnaitė ir Larisa Kalpokaitė. Jūratei talkino mama Milė Šablauskaitė, o Larisai – jos sūnaus meilužė Lina Budzeikaitė.

Konkurencinė kova iš serialo persimetė į pristatymą. Milės ir Jūratės duetas šaltibarščius gamino ypatingu būdu – supjaustytus agurkus, svogūnus ir krapus mediniu šaukštu trynė su druska, kad daržovės ir prieskoniai suteiktų kuo daugiau aromato sriubai. Pylė kefyro, vandens ir pieno.

Aštriadantė Larisa Kalpokaitė atkirto, kad jų šeima turi tvirtus dantis ir agurkus šaltibarščiuose gali be vargo sukramtyti prieš tai nesutrynę. Be to, aktorė pasiguodė negalėjusi parodyti visos savo šaltibarščių gaminimo klasės, nes neturėjo po ranką savo gamybos marinuotų burokėlių.

Milė atšovė, kad jų komandos šaltibarščiai – kur kas skanesni.

Tada aktorius Jurgis Damaševičius garsiai replikavo, kad netrukus šaltibarščių gamyba baigsis kaimo muštynėmis ir pakvietė tuos, kurie nori muštis, prie trečiosios obels iš kairės.

Muštynės dėl šaltibarščių neįvyko – visus susirinkusius užliūliavo nepaprasta atokios sodybos ramybė, šalia tekanti upė ir besisukiojantis vienas serialo aktorių – vokiečių aviganis Varis, kaulijantis skaniausių kąsnelių nuo stalo.

Pasibaigus pristatymui, aktoriai dar ilgai šnekučiavosi. Nors serialas „Namai, kur širdis“ baigtas filmuoti prieš pusmetį, jie prisipažino, kad šis darbas jiems liko giliai širdyje.

Serialo „Namai, kur širdis“ premjera – birželio 4 dieną per LNK. Jis bus rodomas pirmadieniais - ketvirtadieniais 19.15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)