Iš filmavimo aikštelės Jūratei Vilūnaitei labiausiai įstrigo per anksti atėjęs ruduo, kuris vaidybą pavertė dvigubu išbandymu: „Siužete teko vaidinti besitęsiančią vasarą dėvint lengvas vasarines suknutes, nors lapai jau smarkiai krito po pirmųjų šalnų. Grimerei teko slėpti mėlynuojančias lūpas“, - juokiasi aktorė.

Aktorė neseniai pati išgyveno dideles asmeninio gyvenimo permainas, o tai padėjo naujajam personažui suteikti tikroviškų ir gyvenimiškų spalvų. Aktorė, kaip ir jos personažas, patiria skyrybas ir taip pat atranda meilę dar kartą. Šį kartą - seriale kaip gyvenime.

„Mano personažas – veikli šiuolaikinė moteris, ji nėra nuolat verkianti ir beatodairiškai teigiama moteris. Gal net priešingai, ji tvirta, įdomi, garbinga. Jos pasirinkimai žmogiški ir ne visada teisingi. Sudėtinga tokiame amžiuje atrasti save iš naujo, sukurti naują gyvenimą“, - sako aktorė. Tačiau ir naujasis personažas – Vilija, ir Jūratė Vilūnaitė savo asmeniniu pavyzdžiu įrodo, kad šis pasiryžimas keisti gyvenimą, ieškoti laimės, kai daugelis smerkia ir nepalaiko, galiausiai atneša gyvenimo pilnatvę.

Aktorė teigia, kad vaidinti sunku nebuvo, nes Vilijos pasirinkimai ir požiūris į pasaulį aktorei buvo artimi. „Serialas įdomus šeimos, artimųjų, draugų ir priešų santykiais.“ Taip pat J. Vilūnaitei buvo įdomu perteikti miestiečių šeimos prisitaikymą kaime.

Jūratė pabrėžia, kad pati nekantrauja pamatyti rezultatą ir tiki, kad kiekvienas žiūrovas ras sau aktualių ir artimų temų. „Viskas labai žemiška: meilė, neištikimybė, šeima.“

Serialo režisierius Laimantas Kairys teigia, kad seriale nebus dirbtinio jausmų dirginimo „Mes stengėmės į istoriją pažiūrėti jautriau. Stengėmės surasti tikras emocijas be dirbtinio žiūrovų jausmų dirginimo.“

Pagrindinius LNK serialo „Namai, kur širdis“ personažus sukūrė žinomi Lietuvos aktoriai: Jūratė Vilūnaitė, Jurgis Damaševičius, Larisa Kalpokaitė, Giedrius Arbačiauskas, Milė Šablauskaitė, Darius Petkevičius, Andrius Žiurauskas. Taip pat prisijungė ir jaunieji aktoriai Dovilė Karaliūtė, Aleksandras Kleinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)