Neseniai antrosios atžalos susilaukusiai dainininkei Viktorijai Mauručaitei atrodo, kad gimdymas namuose šiandien tampa mados reikalu. Atlikėja tuo nesižavi ir yra įsitikinusi, kad tai yra labai rizikinga.
Gydytojas – ginekologas Bronius Žaliūnas taip pat yra skeptiškai apie gimdymą namuose nusiteikusiųjų gretose.

“Būdamas vienas gimdančios moters namuose su jos šeima, negalėčiau suteikti tokių kokybiškų paslaugų, kokiomis ji šiandien galėtų pasinaudoti šalies ligoninėse”, - tikino patyręs medikas.

Tarp gimdymo namuose šalininkių – kino teatro „Pasaka“ vadovė Greta Akcijonaitė. Gimdyti artimoje aplinkoje jai padiktavo nuojauta. Šį būsimos motinos pasirinkimą palaikė ir jos vyras Aidas Akcijonaitis.

“Jis sakė: aš priimsiu gimdymą, tu nebijok, aš irgi noriu, kad mes gimdytume namuose”, - vyro žodžius prisiminė moteris. Tačiau vien tik pasiryžti tokiam žingsniui neužtenka. Abu sutuoktiniai prieš gimdymą daug domėjosi ir ruošėsi.

“Mes repetavome gimdymą, taip pat mes numatėme ir blogiausius variantus, tačiau tikėjome, kad viskas bus gerai”,- kalbėjo daugiau nei prieš dvejus metus pirmagimio Kasparo susilaukusi G.Akcijonaitė.

Kad vyro vaidmuo moteriai gimdant namuose yra nepamainomas gali patvirtinti ir aktorė Edita Zizaitė. Jos ir aktoriaus Jurgio Damaševičiaus visos trys dukros gimė namuose.

“Vyrai tikrai labai padeda naminiuose gimdymuose, jie turi darbo ir nelieka laiko panikai“, - kalbėjo E.Zizaitė, kurios sutuoktinis labai aktyviai padėjo jai gimdant.

Ar gimdymas namuose gali būti saugus? Žiūrėkite jau šiandien, antradienį 18 val. 55 min. pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)