Nors nuo branduolinės katastrofos Černobylyje jau praėjo daugiau kaip dvidešimt penkeri metai, jos prisiminimai nedyla iš žmonių atminties. Nelaimės aplinkybes ir avarijos likvidavimo sunkumus primins dokumentinis filmas „Černobylio mūšis“, kurį pirmadienį rodys Lietuvos televizijos „Dokumentinio kino vakaras“.

Filmas atskleidžia, kaip netrukus po avarijos 800 tūkst. kareivių iš visų Sovietų Sąjungos kampelių ištisas paras dirbo naikinam radioaktyvumo padarinius. Katastrofa buvo penkiolika kartų didesnė už atominės bombos sprogimą Hirosimoje ir būtų sunaikinusi pusę Europos. Kareiviai pastatė sarkofagą, kuris uždengė pažeistą reaktorių, bet pirmiausia jie gelbėjo pasaulį nuo visiško sunaikinimo...

O studijoje šį kartą svečiuojasi žmonės, kurie aplankė avarijos vietą vos prieš keletą metų ir gali papasakoti šviežių įspūdžių apie Černobylį. Įspūdžiais dalinsis žurnalistas Mindaugas Bajarūnas ir gamtininkas Daumantas Liekis. Juos kalbins Bernardas Gailius.

„Černobylio mūšis“ („The Battle of Chernobyl“, Prancūzija, 2006 m.) – pirmadienį 21.30 val. „Dokumentinio kino vakare“ per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją