Pasak idėjos autorės ir renginio vedėjos Palmiros Galkontaitės, aštuonios padėkos – tai vis skirtingos patirtys, skirtingi likimai. Vienkiemio močiutė, užpulta samdinio, ir gabi provincijos miestelio moksleivė, pasitikėjimą praradę išėjusieji iš įkalinimo įstaigos ir į gimtąjį kaimą sugrįžę tremtiniai, klaidžiuose miškuose pasiklydusi senolė ir gyvenimo saulėlydį galintys oriai pasitikti mūsų artimieji, laimingi sveiku sūneliu besidžiaugiantys tėvai ir antrą pagreitį įgavę brandaus amžiaus jaunuoliai – tai istorijos, kurios atskleis nežinomus žinomų žmonių gyvenimo faktus. O paprasti, regis, eiliniai žmonės, nustebins didžiule savo išmintimi.

Trys žodžiai „Ačiū, kad esi“ tą vakarą bus skirti profesorei Viktorijai Daujotytei, Alzheimerio ligos paramos fondo steigėjui a. a. Leonidui Pimonovui, buvusiam Paparčių kolūkio pirmininkui Jonui Mockevičiui, Labdaros paramos fondo „Tėvo namai“ steigėjui Vytautui Vaitkevičiui, kinologui Vygantui Zinkevičiui ir jo augintiniui Rondžiui, atokaus vienkiemio kaimynų Albertos ir Petro Radzevičių šeimai, Marijampolės III amžiaus universiteto direktorei Onai Sakalauskienei, Panevėžio rajono gyventojai Reginai Vasiliauskienei ir visiems pernelyg anksti išėjusiųjų artimiesiems, kurie net skaudžiausią valandą įstengė pagalvoti apie amžiną gyvybės ratą. Už atjautą ir išlikimą.

Visiems, kam jaučiamės dėkingi, šventiniame renginyje dainuos Evelina Sašenko, Veronika Povilionienė kartu su saksofonistu Petru Vyšniausku, Marta Lukošiūtė, Urtė Šilagalytė, Liudas Mikalauskas, Vaidas Vyšniauskas ir Egidijus Bavikinas.

„Ačiū, kad esi“ – tai pusantros valandos gerumo šventė, nesibaigiančios meilės valsas, kurio sūkury ims skleistis tai, ką turime geriausio. Užkrečiamo gerumo vakaras – balandžio 9 dieną 18.30 val. per Lietuvos televiziją. Vedėja Palmira Galkontaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją