Jai ir visiems kitiems detektyvo klasikos mėgėjams Lietuvos televizija parengė staigmeną: antrąją Velykų dieną, balandžio 9-ąją ir tris sekmadienius po to bus rodomos naujausios Auksinės Agathos Christie kolekcijos „Miss Marple“ serijos – 2010-aisiais sukurta „Mėlynoji pelargonija“ („The Blue Geranium“), „Palšas žirgas“ („The Pale Horse“), „Čimnizo pilies paslaptis“ („The Secret of Chimneys“), „Perskilęs veidrodis“ („The Mirror Crack‘d from Side to Side“).

„Miss Marple yra gero būdo, tik paprasčiausiai nepasitiki žmonėmis. Nors ir tikisi blogiausio, dažnai į žmones žiūri teigiamai, kad ir kas jie tokie būtų", – apie savo sukurtąjį genialų personažą autobiografijoje rašė Agatha Christie.

Miss Marple nepanaši į seklę, bet išorė gali būti apgaulinga. Tai moteris, kuri visą gyvenimą praleido mažame kaimelyje ir vis kartoja: „Iš pažiūros ramus kaimo gyvenimas gali slėpti daug blogio.“ Šiai nuovokiai senučiukei nėra nieko labiau viliojančio, nei atskleisti žmogiškosios prigimties paslaptis, ir nusikaltimus ji gliaudo kaip riešutus.

Miss Marple personažas pirmą kartą pasirodė trumpame apsakyme „Antradienio naktinis klubas“, išspausdintame 1926 metais „The Sketch“ žurnale. Vėliau ji atsiranda dvylikoje romanų ir dvidešimtyje apsakymų. Agatha Christie yra prisipažinusi, kad, sumaniusi šį personažą, nesitikėjo, jog jis populiarumu prilygs publikos numylėtiniui Poirot (Puaro) ir net varžysis su juo.

Pirmasis detektyvas iš „Miss Marple“ serijos, kurį kviečiame žiūrėti jau balandžio 9-ąją 14 val. – „Mėlynoji pelargonija“ (rež. David Moore). Neužmirštamą Miss Marple vaidmenį jame atliko garsi britų aktorė Julia McKenzie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)