Daugiausiai komisijos balų (80) sekmadienį surinko "Rondo" ir Kauno rajono choras, 76 balų sulaukė Katažina ir Vilniaus rajono choras, Kėdainių chorui atiteko 67.

Žiūrovai labiausiai palaikė Katažiną ir vilniečius. Jie sulaukė 11963 balsų, kauniečiams atiteko 9621 balsas, o Kėdainių chorui - 3350 balsai.

Bendroje lentelėje pirmoji vieta atiteko vilniečiams, antroji - kauniečiams. Jie iškovojo bilietą susikauti superfinale. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsavimo rezultatus išaiškėjo, kad trauktis tenka Kėdainių chorui.

Šį sekmadienį „Chorų karuose“ skambėjo ypatingos proginės dainos. Ši savaitė trims pusfinalio dalyviams buvo itin sudėtinga ir kupina įtampos – jie turėjo paruošti net po dvi naujas, TV3 žiūrovams dar negirdėtas dainas.

Visų chorų choristai paruošė bendrą kūrinį – dalyviai atliko specialiai krepšinio čempionatui, vykusiam pernai Lietuvoje, sukurtą Marijaus Mikutavičiaus, Manto ir Mios dainą „Nebetyli sirgaliai“.

„Chorų karų“ pusfinalyje šį sekmadienį pasirodė neįprastai daug svečių. Tarp jų – Vilniaus universiteto (VU) merginų choras „Virgo“, kuris dainą „Viltis“ atliko kartu su VU kameriniu orkestru bei soliste Kristina Žaldokaite. Specialiai „Chorų karams“ savo pasirodymą parengė Kauno A. Smetonos gimnazisčių choras, taip pat Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų merginų choras „Lyra“, kuris U2 dainą „With or without you“ atliko drauge su unikalaus balso savininku Beissoul. Ir tai dar ne viskas, nes „Chorų karų“ pusfinaliui naują dainą kuria ir Kauno choras „Varpelis“ kartu su grupe „Thundertale“.

Bendrą dainą iš Dž. Verdi miuziklo „Traviata“ visi chorai atliko kartu su projekto teisėjais Edmundu Seiliumi ir Kristina Zmailaite. Tradiciškai jie užėmė komisijos kėdes, o greta jų – „Chorų karų“ teisėjai maestro Virgilijus Noreika ir Mindaugas Stasiulis.

Abu chorai, patekę į „Chorų karų“ finalą, bus įvertinti prizais – pirmoji vieta leis paskirti savo gimtajam miestui 25 tūkst. čekį, antroji – 15 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją