Prieš kelias dešimtis metų akademikas L. Telksnys išpranašavo šiuolaikinių išmaniųjų telefonų atsiradimą. Pasak jo, sparčiai besivystančios technologijos jau dabar leidžia nuspėti neįtikėtinų naujovių atsiradimą.

„Mes jau dabar turime matavimo įtaisus, kurie stebi žmogaus organizmą. Juk sakoma, kad skausmas yra sveikatos šuo. Tačiau, manau, ateityje be natūralių pojūčių, atsiras ir dirbtinių. Ir tie kompiuteriai bus mažesni už aguonos grūdą, galėsite jį įspausti kur nors savo kūne, net nereikės jokios operacijos“, - apie dirbtinius organizmo stebėsenos prietaisus kalbėjo L. Telksnys.

Kitas laidos pašnekovas, pasaulinės kompanijos „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas I. Laursas tvirtina, kad žmonijos ateitis neįsivaizduojama be modernių technologijų, o visos naujovės mums bus tarsi įaugusios į kraują.

„Norėdamas iliustruoti, kaip naujosios technologijos skverbiasi į mūsų gyvenimą, prisimenu apsilankymą vienoje telekomunikacijų konferencijoje. Buvo rodomas youtube klipas apie dvejų metų vaiką, vartantį paprastą žurnalą. Vaikas žiūri į žurnalo viršelį ir bando pirštu pakeisti vaizdą, tačiau jam nepavyksta. Matosi, kad kūdikio refleksai yra pripratinti prie lietimui jautraus ekrano, o žurnalas dar taip neveikia“, – vaizdžiai apie žmogaus ir technologijų ryšį pasakojo I. Laursas.

Didžiausios internetinės parduotuvės Lietuvoje „Pigu.lt“ vadovas D. Liulys įsitikinęs, kad ateityje internetinės prekybos galimybės bus praktiškai neribotos.

„Greičiausiai pasieksime tokį technologinį lygį, kad galėsime naudotis intuityvumu, t. y. pažiūrėjęs galvos judesiu ar žvilgsniu „vaikščiosi“ po virtualią parduotuvę. Daiktus galėsime matyti ne tik paprastame paveiksliuke. Plinta 3D televizoriai, todėl tokios technologijos leis pirkėjui jaustis tarsi būtum tikroje parduotuvėje ir apžiūrėtum prekę iš visų pusių“, - apie virtualų apsipirkinėjimą sėdint namuose kalbėjo D. Liulys.

Laidoje „Įžvalgos“ taip pat sužinosite, kodėl lietuviai yra tokie imlūs naujoms technologijoms ir kaip Lietuva turėtų atrodyti bendrame modernėjančio technologinio pasaulio kontekste.

„Įžvalgos“ – sekmadienį 16.45 val. per Lietuvos televiziją. Laidos vedėjas Virginijus Savukynas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją