Tikriausiai legendinė kino juosta su Robertu Redfordu „Arklių užkalbėtojas“ (The Horse Whisperer) šiems nuostabiems gyvūnams nepaliko nė vieno abejingo žiūrovo... Su Petešos žirgyne augančiais žirgais teko dirbti daugybei garsių kino aktorių, šiandien populiarių ne tik Europoje, o ir visame pasaulyje. Jie ant savo nugarų nešiojo tokias Holivudo įžymybes, kaip: „Kazino Royale 007“ legendinį Džeimsą Bondą įkūnijantį Danielį Craigą, miuziklų gerbėjų dėmesio sulaukusiame filme „Mamma Mia!“ vaidinantį Stellaną Skarsgardą, moterų dieviname filme „Valgyk, melskis, mylėk“ pasirodančią Tuvą Novotną, mados ikonos mylimąjį Igorį Stravinskį filme „Coco Chanel ir Igoris Stravinskis“ vaidinantį Madą Mikkelseną, Lietuvoje kurį laiką gyvenusį kino garsenybę Jeremį Ironsą, aktorę legendą Heleną Mirren ir daugybę kitų!

Petešos žirgyne augantys žirgai atlieka kaskadinius triukus, yra įpratę prie šūvių bei sprogimų ir puikiai žino, kaip reikia elgtis didiesiems kino ekranams filmuojamose kino juostuose. Tiesa, kino režisierių dėmesio yra susilaukę ir žirgyno šeimininkai – Rūta ir Artūras Nemaniai, kuriems ne kartą teko būti ne vienos įžymybės dubleriais.

„Žirgą paruošti filmui reiškia toli gražu ne tik triukų mokyti. Tai sunkiau nei dirbti su šunimi. Žirgas privalo būti stabilus, nebijoti kamerų, filmavimo aikštelės, žmonių ir, kitaip nei šuo, šis gyvūnas už žmogų kur kas didesnis“, – apsilankiusi pas keturkojus aktorius sakė laidos vedėja Skaiva. Ji prisipažįsta, kad „Keturkojo šou“ komandos nariai labai džiaugėsi galėdami sėdėti tame pačiame balne, kuriame prieš porą metų buvo patogiai įsitaisę Holivudo dievukai!

Petešoje su žirgais gyvenantys Rūta ir Artūras aiškina, kad užtenka pažiūrėti į žirgo akis – iš karto aišku ko laukti! Kodėl Petešos žirgyne negyvena nė vienas žirgas, kurio žvilgsnis šeimininkams prieš gyvūną įsigyjant atrodė netinkamas? O kaip dresuoti, atrodytų, nepaklusnius gyvūnus? Ir kodėl žirgų dresuotojo darbas panašus į vaistininko? Intriguojantys klausimai jau šį sekmadienį laidoje „Keturkojis šou“.

Antrajame laidos reportaže visos TV8 žiūrovės gaus daugybę naudingų patarimų – kaip kovoti su nepaklusniais augintiniais, o ypač su tais, kurie be perstojo kaukia ir loja vieni palikti namie? Ir ką daryti tuomet, kai specialūs žaislai, tinkamas šuns fizinio ir protinio krūvio suderinimas jau nebepadeda, toliau iš proto varo visus kaimynus?..

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją