Specialioje laidoje susirungs dvylika jaunųjų knygų mylėtojų iš visos Lietuvos. Dalyviai atsakinės į klausimus apie Lietuvos ir pasaulio literatūrą, rašytojus, poetus,literatūrinius personažus ir knygų iliustracijas. Žiniomis ir šmaikštumu svečius studijoje nustebins ir jauniausias laidos istorijoje dalyvis – trečiokas Jarlas Brantingas, nuo knygų neatsitraukiantis nuo tada, kai išmoko skaityti, ir perskaitęs jų jau daugiau kaip šimtą.

Kas toks buvo literatūrinis personažas Hocenplocas, ką mėgo valgyti Karlsonas, ar tiesa, kad Antaną Baranauską ir Antaną Vienuolį siejo giminystės ryšiai, ir dar daugybė kitų įdomiausių faktų iš garsiausių rašytojų biografijų ir literatūrinių personažų gyvenimo – žinių viktorinoje jau šį penktadienį.

LRT laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ir akcija „Metų knygos rinkimai“ specialų Metų skaitytojo konkursą drauge surengė jau antrąjį kartą.

Kas užsidės Metų skaitytojo karūną, paaiškės jau kovo 2 dieną specialioje laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ 18.45 val. per Lietuvos televiziją. Laidą veda Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją