Iškilmingas „Lietuvos garbės 2011“ apdovanojimų vakaras, kurį organizuoja TV3 Žinių tarnyba ir patikimas projekto partneris – bankas „Nordea“, įvyks kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, ir bus tiesiogiai transliuojamas per TV3.

Ne kartą ir pats M. Mikutavičius, pelnęs įvairių apdovanojimų už aktyvų muzikos puoselėjimą ir kultūros plėtojimą Lietuvoje, sako, kad suteikti galimybę paprastiems žmonėms bent sykį metuose pasijausti svarbiausiais, yra gyvybiškai būtina. „Šansą žengti raudonu kilimu oficialiame renginyje turi gauti kiekvienas nusipelnęs Lietuvos pilietis. Ne visi dainuoja, rašo scenarijus kino filmams ar mokslinėse laboratorijose gali išrasti vaistus nuo nepagydomų ligų. Tačiau kilnūs darbai privalo būti pastebėti. Tai – tautiškumo, pilietiškumo ir tautos vienybės atspindys“, – sako pirmą kartą „Lietuvos garbės 2012“ apdovanojimus vesiantis M. Mikutavičius.

Kovo 11-ąją jau septintą kartą įvyksiančios „Lietuvos garbės 2012“ statulėlių teikimo ceremonijos metu bus apdovanoti patys kilniausi Lietuvos piliečiai, per pastaruosius metus savo kilniais darbais nustebinę visą šalį. Tradiciškai į vakarą susirinkę kviestiniai svečiai visą savo dėmesį skirs tik kilniems paprastų žmonių darbams. „Lietuvos garbės 2012“ statulėlės labiausiai jų nusipelniusiems įteiks iškiliausios Lietuvos asmenybės.

„Lietuvos garbės 2012“ didvyrius 7 kategorijose padės išrinkti gerbiamų žmonių komisija, kurią šiemet sudaro: prezidentas Valdas Adamkus, sporto legenda Arvydas Sabonis, režisierė Galina Dauguvietytė, etnologė Veronika Povilionienė, aktorius Juozas Budraitis, kunigas Ričardas Doveika, keliautojas Vladas Vitkauskas, projekto rėmėjo banko „Nordea“ vadovė Inga Skisaker, TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė ir žurnalistė Renata Šakalytė.

Pasak TV3 Žinių tarnybos vadovo Sigito Babiliaus, šiemet į „Lietuvos garbės 2012“ komisiją pakviesti išskirtinai Lietuvai nusipelnę žmonės, kurių darbai šalį garsina ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. „Tai žmonės, kuriais pasitiki visa Lietuva. Savo valios pastangų ir kilnaus darbo dėka tapę tais, kuriuos šiandien gerbiame. Mums garbė visus šiuos žmones matyti ‚Lietuvos garbės‘ komisijoje“, – apie garsių žmonių pasitikėjimą TV3 ir banko „Nordea“ organizuojamu projektu džiaugėsi S. Babilius.

Per šešerius projekto metus jau yra įteiktos 62 statulėlės kilniems paprastų žmonių darbams. „Lietuvos garbės 2012“ iškilmės įvyks kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją