Kai mažyliai pradeda žengti pirmuosius žingsnelius, juos akylai saugantys tėvai, seneliai ar kiti artimieji nė nepastebi, jog nuolat būna pasilenkę. Pirmieji vaikučių žingsneliai suteikia daug džiaugsmo, o juos globojantiems dovanoja pasikartojančius nugaros skausmus.

Žinoma, tam galima pasiruošti ir iš anksto – sportuojant nėštumo metu ar stiprinantis po gimdymo. Jei iš anksto nesiruošėte, galite pasigelbėti keliais lengvais pratimais, atliekamais kartu su mažyliu. „Mamyčių klubo“ reportaže – kineziterapeutės patarimai, kaip daryti tokius pratimus.

Viena didžiausių tėvų baimių – netikėtai jų atžalą užklumpanti sunki liga. Kartais tam, kad išvengtume skaudžiausio likimo smūgio, tereikia laiku atpažinti simptomus. Meningokokas – žodis, kuris šiuo metu tėvams kelia didžiulį nerimą, kai jų mažyliai kasdien keliauja į darželius, mokyklas ar į kitas viešas vietas.

Jau šį šeštadienį „Mamyčių klubo“ vedėja Eglė Skrolytė užduos ne vieną aktualų klausimą specialistams: kokie pagrindiniai meningokokinės infekcijos požymiai, ar galima pasiskiepyti nuo šios infekcijos, ar patartina vesti vaiką į darželį, kuriame buvo patvirtintas infekcijos atvejis, ir ar susirgus šia liga įmanoma pasveikti?

Dar vienas aktualus klausimas: ką daryti tėvams, kai mažylis pradeda griežti dantimis? Kuo galima vaikučiui padėti? O gal jam pagalbos nereikia?

Specialistai teigia, jog nuolatinis smarkus griežimas dantimis gali pridaryti bėdos. Dėl įpročio griežti dantimis gali būti kalti ne dantys.

Vaikas nustos griežti dantimis, jei tėvams pavyks užmegzti su mažyliu atvirą pokalbį ir išsiaiškinti, kas jam kelia nerimą. O jei net ir po kelių mėnesių pastangų atžala šio įpročio neatsikrato, – patartina kreiptis į specialistą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją