„Holokaustas buvo vienas tragiškiausių laikotarpių Lietuvos istorijoje ir iki šių dienų nevienareikšmiškai vertinamas. Ilgai sukosi idėja per pasakojimą apie dviejų žmonių jausmų istoriją atskleisti dviejų tautų – lietuvių ir žydų santykius. Atsirado galimybė šį kūrybinį sumanymą įgyvendinti kaip radijo pjesę. Tai buvo šansas išsakyti tai, ką noriu ir ką galvoju apie sudėtingą metą – holokaustą. Savęs niekada neįsivaizdavau kaip dramaturgo. Tai pirmas bandymas mano gyvenime.

Radijo pjesė – specifinis dramaturgijos žanras, juk tekstas rašomas ne teatrui, ne filmui, kai daug kas pasakoma vaizdais, gestais ar mimika. Kuriant radijo pjesę būtina, kad personažų tekstas skambėtų natūraliai, gyvai, kad iš aktoriaus balso intonacijos, tariamų žodžių susidarytų vaizdai. Tai labai svarbu“, – teigia vienas iš pjesės autorių Tomas Grėlis.

Premjeriniame radijo spektaklyje „Tebūnie šviesa!“ personažus įgarsino aktoriai Gediminas Girdvainis, Arvydas Dapšys, Diana Anevičiūtė, Ignas Ciplijauskas, Almantas Šinkūnas, Kristina Andrejauskaitė, Nerijus Gadliauskas ir Adelė Teresiūtė. Spektaklio garso režisierė Lina Dainienė, režisierė Karina Metrikytė.

Apie trapius jaunų žmonių santykius sudėtingu Lietuvai laikotarpiu – radijo vaidinime „Tebūnie šviesa!“ vasario 26 d. 13.03 val. per Lietuvos radiją.

Spektaklis „Tebūnie šviesa!“ bus kartojamas kovo 3 d. per Lietuvos radijo programą „Klasika“ 12.10 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją