„Džiaugiuosi, kad sugebėjau Rasą užkrėsti naujos informacinės laidos kūrimo idėja. Profesionalumu garsėjanti žurnalistė panašių pasiūlymų yra gavusi beveik iš visų didžiųjų šalies televizijų, tačiau iki šiol juos atmesdavo. Rasą suintrigavo idėja kurti visai kitokią žinių laidą“, - pranešime spaudai sako „Info diena“ žinių tarnybos vadovė Inga Larionovaitė.

Rasa Tapinienė žurnalistinę karjerą pradėjo 1997 m. „Aukštaitijos radijuje“ Panevėžyje, o po metų, pradėjusi studijuoti Vilniuje, tapo naujai kuriamos radijo stoties „M-1 Plius“ apžvalgininke ir žinių reportere. Vėliau dešimtmetį dirbo LNK žinių tarnyboje politikos ir verslo reportere, vedė ir kūrė rubrikas „Verslas“, „Europiečiai“, „Euro“, „Kaip dirba pinigai“. Vėliau dirbo žurnaluose, įgyvendino projektus įvairiose TV, kūrė interneto portalą „Pinigų karta“.

Pastaruoju metu buvo atsidėjusi knygų vertimui – iš anglų kalbos baigia versti populiaraus rašytojo pirmąją G.R.R.Martino knygą „Ledo ir ugnies daina“.

„Man pasiūlė progą įgyvendinti seną troškimą – kurti informacinę laidą nuo nulio, todėl su džiaugsmu priėmiau atsinaujinančios televizijos „Info TV“ pasiūlymą ir jungiuosi prie šios iššūkį metusios komandos. Nebūčiau sutikusi tapti tik laidos vedėja – turiu sukaupusi per daug patirties ir energijos, kad mane būtų galima papirkti galimybe pasirodyti eteryje. Noriu dalintis savo idėjomis ir tikiu, kad su komanda padarysime tokias žinias, kad žmonės nenorės nueiti nuo televizoriaus“, - sako Rasa Tapinienė.

Keturių valandų trukmės žinių laidą naujoji komanda žada kurti su užsidegimu. „Lietuvoje ir pasaulyje kas nors nutinka kiekvieną sekundę, tik nė viena mūsų šalies televizija neturi tokios prabangos – laiko – kad nušviestų ne tik pagrindinius, bet ir smulkesnius, tačiau kartais – net reikšmingesnius įvykius. Mes būsime pirmieji “, - apie naująją laidą kalbėjo Rasa Tapinienė.

Naujojoje „Info TV‘ kanalo naujienų laidoje „Info diena“ režisieriumi dirbs buvęs „Lietuvos ryto“ televizijos kūrybos direktorius Julius Juchnevičius.

„Info diena“, startuosianti kovo 5-ąją, bus ilgiausia ir išsamiausia naujienų laida šalyje, pateiksianti plačiausią naujienų spektrą – nuo Lietuvos politinių, ekonominių, kriminalinių, socialinių įvykių, užsienio naujienų iki pramogų pasaulio apžvalgos. Bus rodomi tiesioginiai interviu, komentarai, sporto žinios, orų prognozės.

„Info TV“ – vienas iš keturių LNK grupės kanalų, grupei taip pat priklauso didžiausia lietuviško kapitalo televizija LNK, moterų auditorijai skirtas TV1 ir muzikinis kanalas „Liuks!“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją