Kaip visa tai atrodė? Ką žmonės tuomet galvojo ir jautė? Apie tai studijoje Bernardas Gailius kalbėsis su vienu iš anuo metu jauniausių Lietuvos disidentų, buvusiu politiniu kaliniu tėvu pranciškonu Juliumi Sasnausku.

Serialas „Viso gero, draugai partiniai“ skirtas SSSR žlugimo dvidešimtmečiui ir pasakoja apie paskutinius 16 grėsmingosios imperijos egzistavimo metų. Šis laikotarpis chronologiškai per archyvinius kadrus bei tų laikų amžininkų gyvenimo istorijas atkuria per prievartą sukurtos valstybės agoniją ir jos baigtį 1991-ųjų gruodį. Pasauliui SSSR žlugimas reiškė ir šaltojo karo pabaigą...

Kuriant filmą „Viso gero, draugai partiniai!“ bendradarbiavo dauguma Rytų Europos šalių, archyviniais kadrais prisidėjo ir Lietuvos televizija.

Unikalius kadrus iš filmo galite pamatyti čia:

Serialo režisierius – tarptautinių apdovanojimų laureatas rusas Andrejus Nekrasovas, į kurį pasaulis sužiuro po 2007-ųjų filmo „Maištas. Litvinenko byla“, atskleidžiančio Rusijos specialiųjų tarnybų veikimo metodus. Filme kalbinamas mirties patale gulintis specialiųjų tarnybų nunuodytas Aleksandras Litvinenko, taip pat vėliau nužudyta žurnalistė Anna Politkovskaja, keliama versija apie sprogdinimų Maskvoje ir įkaitų dramos teatre organizavimą siekiant pateisinti karą Čečėnijoje ir atvesti į valdžią Vladimirą Putiną.

„Dokumentinio kino vakaras“ ir „Viso gero, draugai partiniai“ – pirmadienį 21.30 val. Per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją