Tai darys nauja Lietuvos televizijos laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai. Ateities profesija“, kuri bus rodoma sekmadieniais 17.15 val. jau nuo vasario 5 dienos. Laidą ves Žygis Stakėnas, pasitelkdamas į pagalbą vis kitus talentingiausius ir smalsiausius „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ dalyvius.

„Moksleiviai kupini neteisingų iliuzijų: jų sąmonėje teisininkas yra žmogus gražiu kostiumu, prabangiu kompanijos automobiliu, pietaujantis tik geruose restoranuose. O fizikas, biologas, chemikas? Tai žmonės purvinais chalatais, lindintys nuobodžiose laboratorijose ir, ko gero, nieko neuždirbantys? Iš tiesų realybė kitokia. Laidos tikslas – visos šeimos švietimas“, – sako laidos prodiuseris Laurynas Šeškus.

Laidose bus stengiamasi parodyti kuo daugiau pozityvių profesinių sėkmės istorijų – nuo biotechnologų ir inžinierių iki sėkmingų ir įdomių profesijų, kurioms nereikalingas aukštasis išsilavinimas. Pavyzdžiui: paprastas autoserviso technologas nėra tik tepaluose paskendęs žmogus, atvirkščiai, jis – puikiai informacines technologijas išmanantis profesionalas, kasdien dirbantis su naujausiais inžineriniais išradimais.

„Ateities profesijoje“ moksleivis tampa dviejų skirtingų profesijų profesionalų asistentu, gauna galimybę susipažinti su profesijomis, jų neatskiriamais bruožais, iš jų išplaukiančiu gyvenimo būdu ir pan.

Pirmosios laidos asistentas – sumanus moksleivis Rimgaudas Stundžia, „Lietuvos tūkstantmečios vaikų“ aktyvus dalyvis ir ankstesnių metų finalininkas.

Pirmosios laidos herojus – charizmatiškas biochemikas Julius Gagilas, dirbantis tarptautinėje kompanijoje. Mokslininkas moksleiviui užmena mįsles: kaip klonuojamos molekulės, kaip greitai galima užauginti bakterijas ir kas bendra tarp biochemijos ir prekybos centro.

Dar laidoje „šeimininkauja“ suvirintojas Gintautas Čivilis. Jis sako, kad jo darbas panašus į „Lego“ kaladėlių dėliones, tik masteliai kiti.

Žinių konkursas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ bus ir toliau rodomas per Lietuvos televiziją penktadieniais 18.45 val., o „Ateities profesija“ – eteryje pasirodys jau nuo vasario 5 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją