Šį šventinį vakarą vedėjų vairą perėmę LTV laidų vedėjai Laura Imbrasienė ir Andrius Tapinas susirinkusiems svečiams nepamiršo priminti šios gražios LRT tradicijos ištakų. Kaip teigiama, dar 1994 m. tuometinio LRT generalinio direktoriaus Laimono Tapino sugalvoti geriausių LRT darbuotojų apdovanojimai „Bitinukai“, nors ir su tam tikromis pertraukomis yra tęsiami jau 11–us metus.

„LRT „Bitinukų“ statulėlės įteikiamos ne tik žinomiems LRT veidams, bet ir tiems, kurie nebūtinai yra žinomi plačiajai visuomenei, tačiau be kurių kruopštaus darbo ir geranoriškumo neįsivaizduojama kasdienė LRT veikla“, - kalbėjo vakaro vedėjai.

Tradiciškai labiausiai vertus „Bitinukų“ rinko ne tik LRT darbuotojai, bet ir žiūrovai bei klausytojai, balsavę viešojoje erdvėje.

Geriausia LR laidų vedėja ir žurnaliste tapo Živilė Kropaitė, geriausia LTV laidų vedėja tapo ankstyvosios laidos „Labas rytas“ vedėja Guoda Pečiulytė.

Lietuvos radijo - Metų žmogumi tapo Gedimino technikos universiteto docentas ir Susisiekimo ministerijos vyriausiasis patarėjas Vigilijus Sadauskas, kuriam „Bitinukas“ įteiktas už aktyvų ir įtaigų saugaus eismo propagavimą visuomenėje.

Taip pat Lietuvos radijo programos „Klasika“ laida „Ryto allegro“ jau ketvirtą kartą išrinko Metų kultūros šviesulį – žmogų, šiais metais daugiausiai nuveikusį savo miesto ar kaimo bendruomenės labui bet kurioje kultūros srityje. Metų kultūros šviesuliu „Klasikos“ klausytojai balsuodami išrinko Daivą Dubinkienę – Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos technologijų mokytoją kultūros centro renginių organizatorę, bendruomenės centro vadovę.

Padėkos nominacija už profesionalumą ir ilgaamžiškumą žurnalistikoje buvo įteikta ir Algimantui Čekuoliui. Pastarajam sveikinimas suskambo iš Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Irenos Degutienės lūpų.

Geriausiu ir ilgiausiai gyvuojančiu lietuvišku serialu be konkurencijos tapo legendinis serialas „Giminės po 20 metų“. Į sceną laidos vedėjai atsiimti apdovanojimo pakvietė serialo scenarijaus autorių Bronių Bušmą ir režisierių Saulių Vosylių. „Bitinuką“ įteikė kino režisierius, Kinematografininkų sąjungos pirmininkas Gytis Lukšas.

Taip pat LRT darbuotojai išrinko LRT profesionalą, dirbantį radijuje. Šį apdovanojimą gavo LR planavimo ir išleidimo skyriaus vadovė Regina Balčytienė.

Tuo tarpu geriausia LR laida tapo „Mixsub“ (Opus–3) – laidos vedėjai Kotryna Sokolovaitė ir Loranas Vaitkus. Jiems „Bitinuką“ įteikė Vilniaus Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas Donatas Katkus. Geriausia LTV laida tapo „Šiandien“, kurią veda žurnalistai Irma Janauskaitė ir Tomas Kavaliauskas.

Susirinkusius vakaro svečius savo muzika ir išskirtiniais muzikiniais sugebėjimais džiugino dainininkai Vaidas Vyšniauskas, Virgis Stakėnas su daina „Kelias bėga greit“. Taip pat dainavo Povilas Meškėla, Jeronimas Milius ir Vladas Kovaliovas. Pastarieji tradiciškai atliko ariją „Esmeralda“. Kauno Burgundiškasis choras, vadovaujamas Danguolės Beinarytės atliko dainą „Mes pakilsim aukštai“, o dainininkas Justinas Lapatinskas dainą „Mažyte mano“. Vakarą savo skambia muzika pradėjo Loreta Sungailienė, džiazo grupė „Jazz island“, vadovaujama Artūro Noviko ir M.K. Čiurlionio styginių kvartetas „Dabile bite, dabilėli“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją