Pirmadieniais - ketvirtadieniais 22.25 val. po žinių transliuojamą laidą ves žurnalistas Jaunius Matonis.

„Lietuva turi gauti visą informaciją apie šalies įvykius. Laida turės ir prevencinį tikslą – kad nelaimių, avarijų, gaisrų būtų kuo mažiau ir šalis gyventų kuo saugiau“, - sako LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas.

Dešimties minučių apžvalgoje žiūrovai sužinos teisėtvarkos naujienas, dienos kriminalinius įvykius, gaisrus, avarijas ir kitas aktualijas. Laidą rengs Jaunius Matonis ir Ričardas Šimkus.

Jau penkiolika metų kriminalines naujienas rengiantis Jaunius Matonis laikosi nuomonės, kad kriminalinės naujienos – geros žinios, nes jos nėra tik nelaimės.

„Ugniagesys iš gaisro išgelbėjo vaikus, pasienietis sulaikė kontrabandą, nusikaltėlis buvo nuteistas ir gavo pelnytą bausmę. Tai – geros žinios. Naujienos apie tragiškas avarijas, gaisrus, skendimus yra naudingos, nes leidžia mokytis iš svetimų, o ne iš skaudžių savų klaidų“, - sako Jaunius Matonis.

Pasak Jauniaus, užsienyje pakelėse jam yra tekę matyti specialiai po tragiškų avarijų pakelėse paliktus automobilius kaip prevencinę priemonę.„Mūsų laida „Kriminalinė Lietuva“ turi panašų principą“, - įsitikinęs „Kriminalinės Lietuvos“ vedėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją