Projekto „Lietuvos balsas“, kuris yra kuriamas pagal pasaulinio šou „The Voice of...“ formatą, technikos vadovas Rolandas Masiulis neslepia, jog teko gerokai paplušėti, kol suvežė visą reikiamą techniką į „Forum Palace“ rūmus. Juose sausio 4-11 dienomis vyks pirmosios atrankos – „Aklosios perklausos“ – į kitą „Lietuvos balso“ etapą.

„Techniką ir dekoracijas mums atvežė keturiais vilkikais. Sceną montuojame jau trečią parą. Mums prireikė net 100 darbuotojų, – sako technikos skyriaus vadovas. – Visos dekoracijos yra vienetinės, gamintos pagal specialų užsakymą.“

Ypatingas dėmesys skirtas projekto mokytojų, kuriais tapo Merūnas Vitulskis, Erika ir Jurgis Didžiuliai, Egidijus Sipavičius ir Violeta Tarasovienė, kėdėms. Scenos profesionalai vieno filmavimo metu turės ant jų sėdėti daugiau nei 10 valandų, todėl vienas iš pagrindinių uždavinių baldą kūrusiems specialistams buvo kėdžių patogumas.

„Jos iš tiesų labai patogios. Mūsų Mokytojai galės jaustis tarsi sėdėtų ant debesies. Kėdės labai tvirtos, viena išlaikytų bent du merūnus vitulskius“, – šypteli už techniką ir dekoracijas atsakingas R. Masiulis ir pažeria įdomių faktų apie šį baldą. Pasirodo, viena kėdė sveria daugiau nei 100 kilogramų, ji yra pagaminta iš pačių kokybiškiausių medžiagų, turi porankius, specialų stalelį mokytojų daiktams ir itin kokybišką garso techniką, kad scenos veteranai galėtų gerai girdėti dalyvių balsus.

"Lietuvos balsas" studija

Be to, kiekvienoje kėdėje yra įmontuotas sukimosi mechanizmas. Jis sukurtas specialiai „Aklosioms perklausoms“, kuriose Mokytojai dalyvius vertins jų nematydami, o tik girdėdami balsus. Ir tik kuomet mokytojas pasirinks dainuojantį scenoje asmenį, jis spaus mygtuką, kuris ir apsuks jo kėdę ir leis jam išvysti savo pasitrinktą komandos narį. Tai išties labai atraktyvi ir šį šou išskirtiniu daranti projekto detalė, sukurianti intrigą ir itin ryškiai išreiškianti esminį projekto principą: čia nesvarbu, kaip žmogus atrodo, čia svarbu – tik balsas.

Daug dėmesio skirta ir „Lietuvos balso“ simboliui – dviejų iškeltų pirštų skulptūrai, simbolizuojančiai pergalę. Ją pagal olandų brėžinius mėnesį laiko kūrė lietuvis skulptorius Saulius Mažylis. „Šiai statulai, kurią vadiname tikru meno kūriniu, buvo panaudota galybė įvairiausių medžiagų, o speciali impregnavimo technika leidžia eksponuoti skulptūrą lauko sąlygomis. Pusę tonos sveriančią tūrinę ranką jau galima išvysti „Forum Palace“ terasoje, kuri stovės viso „Aklųjų perklausų“ koncertinio ciklo metu“, – atskleidžia vyriausiasis „Lietuvos balso“ technikas R. Masiulis.

Pirmieji gyvo garso „Lietuvos balso“ koncertai – „Aklosios perklausos“ – vyks „Forum Palace“ rūmuose sausio 4 dieną 18 valandą, o sausio 5, 10 ir 11 bus filmuojami dukart per dieną: rytinis vyks 11 valandą, vakarinis – 18 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją