Garsiausias klasikines arijas ir neblėstančias roko balades atliks šių metų „Triumfo arkos“ nugalėtojas Vaidas Vyšniauskas, ankstesnių metų auksinio balso konkurso laimėtojai Lilija Gubaidulina, Liudas Mikalauskas, taip pat Vaida Genytė, Joana Gedmintaitė, Rafailas Karpis, Ieva Prudnikovaitė, Evelina Sašenko, Povilas Meškėla, Jeronimas MIlius, Marta Lukošiūtė, Eugenijus Chrebtovas.

Lietuvos televizijos žiūrovus koncerte sveikins visi penki šių metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, savo šalių linkėjimus Lietuvai perduos Vilniuje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai.

Iš karto po Naujųjų, 0 val. 15 min. Lietuvos televizija pakvies į jubiliejinį Gyčio Paškevičiau 50-mečio koncertą sausakimšoje Šiaulių arenoje. Spalio mėnesį 50-metį pažymėjęs legendinis atlikėjas sykiu šventė ir veiklos scenoje 30-metį. Su jo dainomis „Tu vėjo paklausk“, „Šiam pasauly“, „Winner“, „Somebody“, „Dalužė“ užaugo kartos, o bilietai į praėjusį rudenį vykusį G. Paškevičiaus koncertų turą po Lietuvą buvo iššluoti vos pasirodę kasose.

Sausio 1-ąją 10.25 val. Lietuvos televizija pakvies į Pasaulinei Taikos dienai skirtų Šv. Mišių, vadovaujamų Popiežiaus Benedikto XVI, tiesioginę transliaciją iš Vatikano bazilikos.

Ištikimi Lietuvos televizijos žiūrovai pirmosios Naujųjų metų dienos neįsivaizduoja ir be Vienos filharmonijos simfoninio orkestro naujamečio koncerto. Šiemet latvio Mario Jansono diriguojamame koncerte skambės gražiausi Johanno Strausso ir Piotro Čaikovsko kūriniai. Tiesioginės transliacijos iš Vienos pradžia – 12.15 val.

15 val. žiūrovų dėmesio dar viena pasaulinio lygio pramoga – tarptautinis Italijoje kasmet vykstantis cirko festivalis „Circo Massimo“, kuriame išskirtinius talentus demonstruoja garsiausi cirko meistrai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją