Tada būtent jai iš kelių šimtų laukiančiųjų inksto persodinimo operacijos atiteko pagal daugybę imunologinių parametrų atitinkantis donoro inkstas. Šiandien jauna moteris dirba Santariškių ligoninėje. Jos svajonei tapti daktare ir gyventi visavertį gyvenimą buvo lemta išsipildyti.

„Tai laimingas scenarijus, tačiau gyvenime nutinka ir kitaip – prasilenkia žmonės. Vieni, galbūt pernelyg skubėję, pašėlusiai lėkę, ne laiku išeina, taip ir nesugebėję nugyventi savo gyvenimo, kiti – užgęsta ilgai ir skausmingai laukę savojo šanso, – pasakoja laidos autorė Ieva Kašauskaitė. – O juk daugeliu atveju yra artimieji, kurie gali pratęsti gyvybės stebuklą, bet to nepadaro.“

Laidoje kalbės pilvo chirurgas Kęstutis Strupas, reanimatologas Gintautas Kėkštas ir Santariškių ligoninės kunigas kapelionas, dažnai suteikiantis patepimo sakramentą mirštančiam žmogui.

Būtent jis reanimacijos skyriuje mato ne tik artimųjų skausmą ir ašaras. Mato ir baimę, nežinojimą bei abejones.

„Pulsas“ – šeštadienį 10.30 val. per Lietuvos televiziją. Laidą veda Ieva Kašauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją