Daugiausiai žiūrovų balsų sekmadienį sulaukęs talentas pateks į didįjį finalą, o vieną iš dviejų daugiausiai balsų surinkusių dalyvių į finalą deleguos teisėjai.

Savo pasirodymus šiam savaitgaliui, pasak televizijos pranešimo spaudai, intensyviai ruošia aštuntokė Charlotte Kilsch, dainuojanti, kaip pati sako, „pastatytu operos solistės balsu“, bei paprastumu ir nuoširdžia daina teisėjus sužavėjęs praėjusių metų „Lietuvos talentų“ nugalėtojo – akordeonisto Martyno Levickio bičiulis, grįžęs iš emigracijos Didžiojoje Britanijoje – Petras Daunys.

Pirmajame pusfinalyje pasirodys ir jau pažįstami veidai. Pernai kartu su grupe „24/7” dalyvavusi Diana Bartnikaitė šį sekmadienį prieš žiūrovus ir teisėjus stos viena. Į finalą, kaip pernai, bandys patekti ir energingieji „Modus dance“ šokėjai, muzikinių naujovių įneš klaipėdietis žurnalistas Karolis Rupkus. Lyriškas dainas kuriantis vaikinas prisipažįsta, jog nuotaiką jam pakelia tik dainos ir mylima mergina.

Specialią programą ruošia šių metų pasaulio hiphopo čempiono Dainiaus Žebrausko-Skruzdėliuko suburtas kolektyvas „Run PNB“. „Mes šokame ne ištobulintais judesiais, taip kaip jaučiame, – teigia Skruzdėliukas, prisipažinęs, jog ilgai įkalbinėjo šokėjus dalyvauti televizijos projekte. − Turėjau tikslą – parodyti žmonėms, kad šokis – tai gyvenimas, emocija ir malonumas“, – sako Dainius.

Pirmą kartą „Lietuvos talentų“ istorijoje pasirodys ir vaikinas, sukantis diabolą. Aštuntokas Almantas Sėliukas jau dabar vadinamas vienu geriausių diabolo meistrų Lietuvoje. Almantas neabejoja, kad greitai jo vardą išgirsime pasaulinių žonglierių ir diabolo meistrų konkursuose. Ne mažiau dėmesio tikisi sulaukti ir Baltarusijoje gyvenanti projekto teisėjų „originalaus žanro meistre“ praminta Sunny. Dvidešimt aštuonerių metų moteris, baigusi choreografiją, dažniausiai ne šoka, o dalyvauja privačiuose vakarėliuose, kur demonstruoja savo sukurtą programą – lankstumo pratimus ir choreografiją su lankais bei ugnimi.

Jaunatvišku entuziazmu ir noru užkariauti pasaulį trykšta vilniečiai – maištingų rokerių grupė „Rubber bullets“: „Mes nenorime būti tokie kaip ‚Guns N‘ Roses‘, bet lygiuotis į juos niekas nedraudžia“, – įsitikinęs draugų ketvertas. Muzikinį talentą atskleis ir penkiolikmetis akordeonistas Mindaugas Dvylaitis iš Kauno. Mindaugas – neregys, tačiau pats mokosi muzikos. Jis groja ne iš natų, o iš absoliučios klausos.

Dešimt talentų, iš kurių į didįjį finalą pateks tik du. „Kiekvienas pusfinalis – džiaugsmas ne tik žiūrovams, bet ir mums, teisėjams. Smagu stebėti patobulėjusius žmones tokiame šou, kurį jie sukuria scenoje“, – sako teisėja R. Ščiogolevaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją