„Mes laikomės savo žodžio“, – ne kartą pabrėžė Estijos prezidentas. Kaip teigiama LRT pranešime žiniasklaidai, „Pasaulio panoramoje“ T. H. Ilvesas plačiau išdėstė savo nuomonę apie Baltijos valstybių bendrus strateginius projektus, o taip pat apie eurozonos valstybėms kylančius iššūkius ir būtinybę užtikrinti kibernetinį saugumą.

Dar šio šeštadienio „Pasaulio panoramoje“ – pokalbis su eurokomisaru Algirdu Šemeta apie finansinių sandorių mokestį bei Bernardo Gailiaus komentaras apie gyvenimo tikrovės neatitinkantį Europos politinį veidą. Kokius darbininkus gina socialdemokratai? Kokias tradicijas saugo prieš socialinės gerovės valstybės papročius vis atviriau protestuojantys konservatoriai?

Mums įprastas politinio gyvenimo modelis griūva. Vis aiškiau Europa suvokia, kad jį turi palikti XX a. ir negali neštis į XXI a. Europoje kyla nauji neįprasti politiniai prieštaravimai. Kaip visada, ekonominis sunkmetis jų nesukelia. Krizė nesutarimus tik išryškina.

Europai teks politiškai persitvarkyti.

Laidą „Pasaulio panorama“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 15.30 per Lietuvos televiziją. Laida kartojama pirmadieniais 20.30 per Lietuvos televizijos antrąjį kanalą. Laidą veda Bernardas Gailius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją