"Policijos departamente prasėdėjau bemaž visą dieną. Ten sužinojau, kad "Aras" važiuoja pulti sodo namelį, kurį jiems kiek anksčiau buvau nurodęs kaip Drąsiaus slėptuvę", - prisimena Tomas.

Panašu, kad nužudymo bylą tyrę prokurorai apie jokį sodo namelį, kuriame, informatoriaus pranešimu, po žmogžudystės planavo glaustis D.Kedys, nežinojo iki pat šių dienų. Kaip nežinojo ir apie jo asmeninius daiktus, iš Kauno pristatytus į slėptuvę. Kaip rašoma LNK pranešime spaudai,
Policijos departamentas nematė reikalo prokurorams pranešti ir apie itin svarbų liudininką, ir apie įvykusį Tomo parodyto namelio šturmą. Ir net apie Drąsiaus bičiulį Raimundą Ivanauską, su kuriuo Kedys buvo itin artimas ir kuris, kaip dabar aiškėja, galėjo žaibais besisvaidantį garliaviškį kurstyti žudyti.

"Aš Drąsiaus klausiau, kodėl tu rengiesi žudyti. Juk turi gerą gyvenimą - namą, automobilį, aukso grandines ant kaklo. Jis atsakė, kad apsisprendęs veikti nedelsiant", - teigia Tomas.

Liudininkas, kurio išsakyti žodžiai sudrebino visuomenę. Nejau tai tikra? Nejau tai įmanoma Lietuvoje? Kur prasideda ir kur baigiasi tiesa, o kur - melas ir išsigalvojimas? Informatoriaus smaigstomos ietys skaudžiai žeidžia visus - ne tik banditus, bet ir pareigūnus.

Ką žinojo ir ką nuslėpė policija? Kur dingo Drąsiaus Kedžio 70 000 dolerių? Už ką teisėjos N.Venckienės brolis Tomui siūlė milijoną? Ir kodėl Nerša vadinama moteris prieš žudynes Drąsiui paskolino 300 000? Apie tai - "Abipus sienos" tyrimo tęsinyje antradienį 19.15 per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją