„Atsisveikinimas“ – tai nepagydomai sergančio žmogaus istorija apie lemtingiausiu gyvenimo metu ateinantį susitaikymą su pačiu savimi, artimaisiais, savo pergalėmis ir pralaimėjimais. Pagrindinis filmo personažas Audrius, 35-erių metų kapitono padėjėjas, genamas mirties nuojautos, paskutinį kartą išlipa į krantą. Kad susitiktų su tais, kurie jam rūpi, kuriuos myli. Kad susitiktų atsisveikinti. Daug įvykių ir susitikimų, dramatiškų ir komiškų. Laiko lieka vis mažiau, artėja neišvengiamas finalas...

Filmo scenarijus yra pelnęs tarptautinį pripažinimą, apdovanotas „Eureka Audiovisuel“ II-ąja premija, gavo „Nipkow“ stipendiją Berlyne, „Sundance“ (JAV) instituto kartu su Japonijos transliuotoju NHK buvo atrinktas į geriausių Europos projektų šešetuką.

Kartu su Dainiumi Kazlausku vaidina Lina Budzeikaitė, Olga Generalova, Dalia Storyk, Jolanta Dapkūnaitė, Vaidotas Martinaitis, Kristina Kazlauskaitė, Albinas Keleris, Arūnas Sakalauskas, Vytautas Rumšas, Agnė Gregorauskaitė, Olegas Ditkovskis, Kostas Smoriginas, Larisa Kalpokaitė, Džiugas Siaurusaitis ir kiti.

Lietuvos televizijos žiūrovų ilgąjį savaitgalį laukia dar viena premjera. Spalio 31-ąją Lietuvos televizija pradeda rodyti unikalų dokumentinį serialą „Garsiausios pasaulio kapinės“ („Great Cemeteries of the World“). Kanadiečių dokumentinis serialas supažindina su garsiausių pasaulio kapinių istorija, mitais ir legendomis.

Tarp memorialinių maršrutų – Paryžiaus Per Lašezo kapinės, Santa Kročės bazilika Florencijoje, Arlingtono nacionalinės kapinės, San Mikelė Venecijoje, Grinvudas Niujorke, Aleksandro Neviškio laura Sankt Peterburge, Glasnevinas Dubline. Kiekviena serija vilios unikaliais garsiausių čia palaidotų asmenų biografiniais duomenimis. Aplankysime Saros Bernar, Moljero, Oskaro Vaildo, Karlo Markso, Mikelandželo, Alo Kaponės, Makiavelio, Mocarto, Saljerio, Dostojevskio ir kitų legendinių asmenybių kapus.

Po dvi „Garsiausių pasaulio kapinių“ serijas Lietuvos televizija rodys spalio 31 ir lapkričio 1 dienomis 16 valandą.

Lietuvos televizijos „Dokumentinio kino vakare“ (spalio 31 d. 20.50 val.) – 2011 m. lenkų dokumentinis filmas „Jonas Paulius II. Ieškojau jūsų...“. „Šis filmas – geriausia dovana ruošiantis numylėto pirmtako beatifikacijai“, – po filmo peržiūros pasakė popiežius Benediktas XVI.

Brangiausias lenkų dokumentinė juosta „Jonas Paulius II. Ieškojau jūsų...“ buvo kuriama ketverius metus ir filmuota trylikoje šalių keturiuose žemynuose. Joje nufilmuota 120 vietų, į kurių daugelį paprastam mirtingajam net patekti sunku. Svarbiausią dalį užima žymiausių religijų dvasinių vadovų, kultūros, meno, politikos atstovų pasisakymai apie šį nepaprastą žmogų, rodomi unikalūs archyviniai kadrai.

Filmas atskleidžia Joną Paulių II kaip žmogų, atvirą įvairioms religijoms, įvairiems kultūros reiškiniams, filosofijos sistemoms ir etikos vertybėms. Popiežius Jonas Paulius II mylėjo kiekvieną žmogų ir visą žmoniją, gerbė kitų šalių kultūrą ir papročius.

Lapkričio 1 dieną Lietuvos televizija kviečia žiūrėti dokumentinius filmus apie iškilias Anapilin išėjusias Lietuvos asmenybes – Justiną Marcinkevičių („Prie rugių ir prie ugnies“, 13 val., 2010 m., rež. Agnė Marcinkevičiūtė) ir monsinjorą Kazimierą Vasiliauską („Laimingi buvę jo akivaizdoje“, 14.15 val., 2007 m., rež. Saulius Vosylius).

15 val. – Visų šventųjų diena. Šv. Mišių tiesioginė transliacija iš Vilniaus Antakalnio kapinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją