„Jis prie manęs priėjo ir sako: „Ar jūs baigsite? Kiek galima jus kentėti!“. Nesupratau, ką man reiktų baigti. Jis turbūt nesupranta, kad šokiai yra pramoginis renginys. Pasakiau, kad visiškai nenoriu su juo konsultuotis, kaip man derėtų elgtis eteryje. Pasakiau jam, kad sėdėtų salėje kaip sėdėjęs arba būsiu priverstas paprašyti prodiuserio, kad iškviestų apsaugą. Kai nueidinėjau iš savo vietos, jis pasileido paskui šaukdamas mane vardu“, – apie incidentą pasakojo „Vilniaus baleto“ vadovas.

J. Smoriginą labiausiai papiktino tai, jog E. Daniūtės vyras, advokatas, bandė paaiškinti, kaip choreografas turėtų elgtis šou. Be to, „Šok su manimi“ komisijos narys tikino nesuprantąs, kaip apskritai kažkas iš studijos žiūrovų gali sau leisti prie jo artintis ir replikuoti apie jo darbą ar konkrečias frazes, kurios buvo pasakytos tiesioginio eterio metu. J. Smoriginas sako esąs nepatenkintas ir dėl to, kad E. Daniūtė priekabiavo ir prie jo žmonos.

„Maža to. Per kitą reklamos pertrauką prie mano žmonos priėjo E. Daniūtė ir grubiai jai išrėžė, kad aš esu kiaulė. Mano žmona išvis nedalyvauja šou, tiesiog ateina pasižiūrėti į studiją. Ji Editai atsakė kultūringai, jog vyresnio žmogaus nederėtų vadinti brutaliais žodžiais. Aišku, Edita suprato peržengusi ribas. Jie su vyru padarė šeimyninį konglomeratą. Vyras prie manęs priėjo, pati Edita prie mano žmonos. Nesuprantu, kaip jie sau tiek daug leidžia... Edita atėjo dirbti į komisiją ir dar savo šeimos narius atsiveda tam, kad darytų man psichologinį spaudimą. Komisija turi būti apsaugota nuo žiūrovų. Jie neturi teisės prieiti prie komisijos. Galbūt žiūrovai įsijausmina, įsiaudrina ir pamiršta, kad „Šok su manimi“ yra pramoginė laida?“, – piktinosi J. Smoriginas.

Vyras sako, jog grasinti galima nebūtinai naudojant fizinę jėgą, bet ir balso tembru ar veido mimika. Esą būtent tokių grasinimų iš E. Daniūtės vyro jis ir sulaukė.

„Aš jo balse girdėjau grasinimus. Jis bėgo paskui mane. Supratau, kad man reikia pasitraukti ir ieškoti apsaugos. Man ir jo veidas nelabai patiko tuo momentu. Galima grasinti ne vien žodžiais, bet ir tembru ar veido mimika. Man ši laida kainavo labai daug sveikatos. Jeigu gyventume didesnėje šalyje, būtų galima šį klausimą išspręsti kitaip. Man buvo labai nesmagu, kad komisijoje sėdi mergina, kurios vyras man gali grasinti“, – kalbėjo „Šok su manimi“ komisijos narys.

"Šok su manimi" komisija

Tuo metu E. Daniūtė tvirtina, kad pats J. Smoriginas išprovokavo tokią situaciją. Jos teigimu, pats choreografas, komentuodamas šokėjų pasirodymus, į savo komentarus eteryje įvėlė ir jos sutuoktinį M. Vasiliauską. Šokėjos teigimu, kito vertinimo metu ji taip pat replikavusi apie choreografo žmoną. Esą tai ir sunervino J. Smoriginą.

„Jis eteryje kalbėjo apie mano vyrą, o jo žmona įsižeidė dėl mano komentaro. Aš tuomet pasiūliau J. Smoriginui apie antrasias kolegų puses nekalbėti. Jo žmona užpyko, tačiau aš jai pasiūliau įsiklausyti, ką eteryje kalba jos vyras. Mano vyras jam pasiūlė nusiraminti. Tačiau J. Smoriginas yra priėmęs primadonos rolę. Jis kitus puola ir gali visus sudirbinėti, o jeigu jau jo asmeniui kažkas pasakoma, jis bėga iš salės ir vaidina įžeistą primadoną. Jis be skandalų gyventi negali, daro nesąmones. Pasižiūrėkite laidos įrašą. Iš pradžių jis užkabino mano vyrą, tada gavo apie savo žmoną, o tada ir prasidėjo primadonos isterija. Tai jo darbas, jis gyvena televizijoje“, – DELFI kalbėjo E. Daniūtė.

Šokėja sakė, kad jos vyras nemėgsta viešų renginių, tačiau šįsyk ji pati M. Vasiliauską prikalbino į studiją vykti drauge. Esą dėl susiklosčiusios situacijos E. Daniūtė prieš savo vyrą jaučiasi nepatogiai.

„Pasikviečiau J. Smoriginą pasikalbėti, nes jis neliečiamybės neturi. Jis man aiškino, kad negerbiu jo jau vien dėl jo amžiaus, bet kad jis pats savęs negerbia, visai tautai rodydamas špagatus ir įvairius gestus. Juk šokiai prasideda anksti, kai prie TV ekranų dar būna ir vaikų. Mano vyras jam tepasakė nusiraminti, o tada ir prasidėjo „tragedija“, jis nubėgo apsaugos kviesti. Mano mama man siūlė J. Smoriginą paduoti į teismą, bet aš į jį rimtai nežiūriu. Man labai nepatiko, kad į filmavimą atėję J. Smorigino šeimos nariai nesupranta, kad jeigu jis pokalbyje įvelia mano antrąją pusę, tai ir jo atžvilgiu gali kažkas sugrįžti atgal. J. Smorigino žmona pirmiausiai turėtų suvaldyti savo vyrą“, – pasakojo šokėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją