„Dalyvausiu labdaros renginyje, kadangi man taip liepė“, – šypteli M. Stasiulis. „Iš tiesų tai dažnai susimąstau apie labdaros ir gerumo reikšmę. Kodėl būtent Kambodža, jei ir pas mus žmonės konteineriuose rausiasi? Šiuo atveju šalis nėra svarbi, juk nesame vieno miško kvartalo šernai. Gyvename globaliame miške, kur viskas su viskuo susiję. Todėl, tai, kas dedasi viename jo kampe, turi tiesioginės įtakos kitam“, – svarsto laidų vedėjas.

Jo teigimu, tokios gerumo akcijos yra tarsi mūsų pačių veidrodis. „Dažnai dejuojame, kad pas mus viskas blogai. Tačiau žiūrint su kuo lyginsi. Kituose kraštuose ir keli grašiai, kuriuos mes išleidžiame nereikalingiems mažmožiams, gali išgelbėti gyvybės. Viskas priklauso nuo požiūrio, nuo žvilgsnio į save ir kitus. Kambodža yra simbolis, galintis parodyti, ar esame jautrūs kitų nelaimei“, – sako M. Stasiulis.

Saulėno personažu išgarsėjęs vyras prisipažįsta, kad savo pasirodymu nori kiek „paprotinti“ žiūrovus ir patį save. „Manome, kad gyvename prastai daugiausiai dėl to, kad lygiuojamės į turtinguosius. Tačiau apie didžiausius bėdžius žinome labai mažai. Manau, kad šis renginys bent iš dalies pakeis tokį mąstymą ir paskatins ne vieną žiūrovą pažvelgti plačiau, pasižiūrėti į save su ironijos doze“, – sako šou dalyvis.

Apie tai, kad „Už kiekvieną vaiką“ aštresnių žodelių nepritrūks, liudija ir renginyje nuolat šmėkščiosiantis Šinšilas. Seną gerą Vytauto Šapranausko personažą antram gyvenimui prikėlė Kambodžos šeimų vargas. „Atsiėmiau savo kailiuką iš aukštosios mados dizainerių specialiai šiai progai. Kadangi ir mano pensija maža, solidarizuojuosi su tolimos šalies vaikučiais ir jų mamytėmis“, – sako Šinšilą vaidinantis aktorius.

Pasak V. Šapranausko, Šinšilas savo komentarais pagerbs kiekvieną, pasirodysiantį scenoje. „Kadangi esu labai intelektualus, jaučiu pareigą išlieti erudiciją savo komentarais apie mūsų žvaigždūnus ir žvaigždūnes. Aš juk nė ką prastesnis. Dar sulauksite ir mano poezijos. Žiūrėk, perspausiu ir patį Mindaugą Stasiulį“, – viliasi Šinšilas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją