„Žemės stulpai“ (The Pillars of the Earth) sukurti pagal to paties pavadinimo Keno Folletto romaną, kuris išverstas į 30 pasaulio kalbų ir užima 27 vietą sąraše „101 knyga, kurias turi perskaityti per savo gyvenimą“ (101 Books to Read Before You Die). Vokietijoje ši knyga pagal populiarumą užėmė trečią vietą po Biblijos ir „Žiedų valdovo“.

2010-aisiais sukurtą filmą prodiusavo Ridley Scottas, režisavo Sergio Mimica-Gezzanas, kartu su Stevenu Spielbergu režisavęs „Gelbstint eilinį Rajaną“, „Šindlerio sąrašą“, vaidina tokios žvaigždės kaip Ianas Mc Shane‘as („Karibų piratai“), Rufus Sewellas („Riterio žvaigždė“), Matthew Macfadyenas („Trys muškietininkai“, „Robinas Hudas“), Donaldas Sutherlandas („Itališkas apiplėšimas“, „Purvas, seksas, pinigai“), o specialiuosius vaizdo efektus kūrė su „Hariu Poteriu“, „Elžbieta“, „Negarbingais šunsnukiais“ dirbę meistrai. Rugsėjį „Žemės stulpams“ atiteko „Emmy“ apdovanojimas už garso takelį.

4 dalių istoriniame nuotykių seriale vaidina: Ian McShane, Rufus Sewell, Matthew MacFadyen, Eddie Redmayne, Hayley Atwell, Sarah Parish, Natalia Wörner, Anatole Taubman, John Pielmeier, Robert Bathurst, Clive Wood , Donald Sutherland, Gordon Pinsent, Alison Pill.

„Žemės stulpai“ – kupina įtampos istorinė nuotykių saga apie tai, kaip trisdešimt metų buvo statoma didžioji Kingsbridžo katedra. XII amžiaus Anglija. Kai vienintelis karaliaus Henriko I sosto įpėdinis paslaptingai žūsta sudegus ir nuskendus karališkajam laivui, lieka tik nepilnametė karaliaus duktė Mod. Tačiau ji galės užimti sostą, tik kai jos sūnus taps pilnametis. Po kelių metų princesė pagimdo berniuką, bet jos tėvas Henrikas I miršta nunuodytas, o valdžią užima karaliaus sūnėnas Steponas. Mod palaikantys aristokratai – jie dar esant gyvam karaliui prisiekė ištikimybę princesei ir jos sūnui – rengiasi maištui.

Tarp tų, kurie siekia susigrąžinti sostą, ir nesantuokinis karaliaus sūnus Robertas, Glosterio grafas. Anglų aukštuomenė, bažnyčia ir paprasti žmonės įsitraukia į ilgus metus trukusį pilietinį karą. Greta pasakojama apie talentingą akmenskaldį Tomą Statytoją. Pastatyti prabangius namus jį pasamdo egoistiškas ir kaprizingas lordas Viljamas Hamlėjus. Dėl savo ambicijų ir tėvų verčiamas kilmingas jaunuolis stengiasi užkariauti įtakingo grafo Bartolomėjaus dukterį Alijaną. Bet mergina atmeta vaikino pasiūlymą ir supykęs Viljamas apsigalvoja dėl statybų, nutraukia kontraktą su Tomu ir padaro jį elgeta. Kartu su šeima Tomas vyksta ieškotis naujo darbo...

„Žemės stulpai“ – jau nuo spalio 16-osios kiekvieną sekmadienį 21.15 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją