Spalio 21 d., penktadienį, 19.10 val. TV3 eteryje sužibės ryški humoro ir scenos žvaigždžių komanda, kuri, pasitelkusi šmaikštų žodį bei įsimintinas melodijas, pakvies žiūrovus sukaupti lėšų UNICEF projektui Kambodžoje. Jo tikslas – sustabdyti vaikų ir motinų mirtingumą vienoje vargingiausių pasaulio šalių.

Pasak projekto prodiuserio Saulius Urbonavičiaus-Samo, tokio pobūdžio šou Lietuvoje matysime pirmą kartą – projektas rengiamas remiantis švedų pavyzdžiu, kai apie blogus dalykus kalbama per humoro prizmę, ne siekiant sugraudinti žiūrovus, o prajuokinti, padovanoti įvairių emocijų puokštę.

„Atėjo laikas sugriauti lietuvišką amžino liūdesio sindromą. Štai, kad ir aš. Nors ir politikas, bet nesusiraukęs. Nemėgstu rūpintojėlio minos, ji dažniausiai tik forma be turinio. Humoras padeda į dalykus žvelgti ramiau, nuima įtampą, be to, juokiantis žudyti ir žudytis tikrai nesinori. Atvirkščiai – norisi padėti. Reikia naudotis kiekviena proga, kai gali išgelbėti kažkam gyvybes, nesvarbu kokioje šalyje. Nors ir tūlam lietuviui skamba neįtikėtinai, yra kraštų, kur žmonės gyvena gerokai sunkiau nei mes “, - mintimis dalijasi A. Orlauskas.

Politiko kėdę prisijaukinęs scenos veteranas atskleidžia, jog specialiai šiam renginiui paruoš programą, kokios žiūrovai dar nėra matę. „Šis pasirodymas bus ypatingas, kadangi jame pirmą kartą apdainuosiu lietuviškos kulinarijos pasididžiavimą... kebabus. Manau, pro akis niekam neprasprūdo, jog lietuvaičiai šį patiekalą ypač pamėgę. Švelni ironija, šaržas, parodija – visa tai sudėjau į šią dainą. Taip pat bus keletas situacijų iš tipiško lietuvio gyvenimo, juos vadinu dainuojamaisiais anekdotais“, - sako UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ dalyvis.

Po UNICEF vėliava į sceną įžengsiantis Mantas Jankavičius prisipažįsta, kad nors vargingųjų dalia jam kelia širdies maudulį, į panašias bėdas jis nelinkęs žiūrėti braukdamas ašarėlę. „Verčiau kažką daryti, nei tik stovėti ir reikšti užuojautą, ar numoti ranka. Žinodamas, kad pora paaukotų litų gali padėti ištisai šeimai išvengti skurdo ir ligų, negaliu likti abejingas. Todėl su dideliu noru prisijungsiu prie kolegų kompanijos. Žiūrovai išgirs naujausią, dar niekur neskambėjusią mano dainą, kuri tikrai nebus liūdna“, - tikina Mantas.

Apie tai, kad UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ netrūks pašėlusios atmosferos ir aštresnių žodelių, liudija ir tai, kad specialiai šia proga atgims televizijos žiūrovų pamėgtas Šinšilas (aktorius Vytautas Šapranauskas), Lietuvos realijų vaizdelius pristatys „Dar pažiūrėsim“ komanda, nauju amplua nustebins Mindaugas Stasiulis, o paradui diriguos charizmatiškasis Marijus Mikutavičius ir iškalbingoji Jurgita Jurkutė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją