Logika ir šaltas protas yra gerai. Tačiau gyvenime vis tiek negalime visko paaiškinti, vadovaudamiesi tik racionaliu mąstymu. „Galbūt kiti tai vadina kažkaip kitaip, bet man šeštasis pojūtis yra tai, ko negali paaiškinti protu, bet negali paneigti, kad tai egzistuoja. Kaip paaiškinti tai, kad Mendelejevas susapnavo periodinę elementų lentelę? Arba kiti, sakykime, įprastesni dalykai, kaip menininkų sugebėjimai, tapyba, muzika. Kaip logiškai paaiškinti džiazą? Jo muzikantai tikrai iš natų negroja, tiesiog pajaučia“, - kalbėjo TV žaidimo „Šeštasis pojūtis“ vedėjas.

L.Ryškus prisipažino, kad ir jam pačiam gana dažnai tenka patirti tokių dalykų, kurių paaiškinti niekaip negali. „Tačiau nenorėčiau apie juos pasakoti, tai – pernelyg asmeniška“, - atvirauti nenorėjo jis. Tik prisipažino, kad didžiausias įkvėpimas kurti jį užklumpa paryčiais, trūkstant miego ir tai jis taip pat priskiria savotiškam šeštajam pojūčiui.

„Manau, čia jau dirba nebe protas, o pasąmonė, kai paryčiais be miego ima plūsti idėjos ir turi skubėti jas užsirašyti. Vėliau pailsėjęs sprendimus priimi logiškai, tačiau kūrybinis procesas man irgi yra kažkas racionaliai nepaaiškinamo“, - kalbėjo vyras.

L.Ryškus šį rudenį priėmė naują iššūkį – režisieriaus kėdę iškeitė į laidos „Šeštasis pojūtis“ vedėjo rolę. Čia jam praverčia ne tik intuicija, bet ir darbo televizijoje patirtis. „Tiesą sakant, tikiuosi, kai viskas įsibėgės, ta patirtis man padės dar labiau, nes kol kas dažnai dar galvoju kaip režisierius. Laidos vedėjui reikia galvoti kitaip: apie teksto rišlumą, kaip nedaugiažodžiauti, kad kitiems paskui nereikėtų papildomai dirbti viską trumpinant – tai irgi pakankamai sunkus, visai kitoks darbas, nors ekstremaliu jo nepavadinčiau. Režisūra atima daugiau laiko ir jėgų, nes turi sužiūrėti daugiau sferų“.

Pramoginė laida „Šeštasis pojūtis“ – sekmadieniais 20.20 per BTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją