Laidos žiūrovai galės išvysti, kaip kardinaliems iššūkiams pasiryžusiai moteriai buvo atliktos sudėtingos dantų, nukarusio pilvo odos pašalinimo ir krūtų pakėlimo operacijos. Pasak dalyvės, visas jos gyvenimas buvo kupinas dramatiškų išgyvenimų.

Devynerių metų Sandra tapo našlaite ir gyveno globos namuose, vėliau išgyveno skausmingas skyrybas su sutuoktiniu. Šiemet Sandrai pagaliau nusišypsojo sėkmė – projekto dalyvei buvo suteikta galimybė pakeisti savo gyvenimą.

„Santuokoje pagimdžiau du sveikus berniukus. Deja, po gimdymo vyras įskaudino užgauliodamas dėl pakitusių kūno formų. Liepdavo pasižiūrėti į savo apdribusį pilvą, negražiai vadindavo mane ir buvo neištikimas. Po tokių užgauliojimų vasarą paplūdimyje slėpdavausi, maudymosi kostiumėlio netgi neturėjau ir degindavausi pilvą apmuturiavusi skaromis. Tą akimirką, kai pildžiau anketą, buvau ką tik sutvarkiusi skyrybų dokumentus ir iškentėjusi vaikų dalybų košmarą. Dabar situacija apsivertė aukštyn kojom. Nebevaikštau nudelbusi akių į žemę, sustiprėjau. Nebijau, kad sutikti žmonės išsityčios. Po ekstremalių pokyčių – vyrai netgi žeria man komplimentus“, - atvirauja projekto dalyvė Sandra.

Pirmą kartą Lietuvoje skirtingų klinikų ir sričių ekspertai susivienijo tam, kad pakeistų žmonių gyvenimus. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistai, odontologai, stilistai, vizažistai ir kitų sričių ekspertai padarė viską, ką gali, kad dalyviai įgytų pasitikėjimo savimi ir galėtų vėl gyventi pilnavertį gyvenimą.

„Projektas truko pusmetį. Bent vieną „Misija – grožis“ dalyvių istoriją TV ekrane išvydę žmonės supras, kad tai ne kosmetinių pakeitimų, bet kardinalių ilgalaikių pokyčių projektas. Negalima žmogaus pakeisti per savaitę ar mėnesį – grožiui reikia laiko“, - paaiškina stilistas Kęstutis Rimdžius.

Pasak projekte dalyvaujančio gydytojo Vyginto Kaikario, plastikos chirurgas nėra naujos išvaizdos skulptorius ar sekso chirurgijos specialistas: „Gydytojo tikslas yra atkurti prarastus išvaizdos elementus – prarastus po nelaimingų atsitikimų, ligų, po gimdymo arba bėgant metams. Per pusmetį be pertraukos plušėjome operacinėje, kad pagelbėtume, tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai“, - sako klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas Vygintas Kaikaris.

Iš viso projekte dalyvavo 14 dalyvių, kurie operacinėse praleido per 130 valandų. 14 laimingųjų buvo atrinkti iš daugiau nei 5000 anketas pateikusiųjų asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją