Juos išvysime naujajame Lietuvos televizijos projekte „Inteligentai“, kuris taps visuomenės veidrodžiu, atspindėsiančiu socialines problemas išsilavinusiam, šmaikščiam žiūrovui suprantama kalba. Jame garsūs aktoriai vaidins epizodus iš J. Erlicko kūrybos.

„Juozas Erlickas – kietas riešutėlis, kurį perkąsti ne visada pavyksta net geriausiems Lietuvos režisieriams. Pirmieji „Inteligentų“ filmavimai rodo, kad mūsų interpretacijomis jis liko patenkintas. Tikiuosi, mūsų darbą įvertins ir jo kūrybos gerbėjai“, – viliasi laidos prodiuseris Saulius Basijokas.

Humoristinių epizodų atlikėjai bendraus unikaliame salone – Helen (Nijolė Sabutytė) ir Prano (Saulius Siparis) Blinkevičių namuose – vieninteliuose Lietuvoje, kurie liko neprijungti prie Europos Sąjungos, todėl kiekvieną šeštadienį čia renkasi miestelio šviesuomenė, kurią sudaro mokytojas Petras (Saulius Sipaitis), visuomenės veikėja Birutė (Gražina Balandytė), policininkas Kontrimas (Vladas Bagdonas) ir vaistininkas Zebediejus (Gediminas Girdvainis).

„Inteligentų“ temos – nuo kultūros iki sveikatos ir nuo popmuzikos iki policijos ar krašto apsaugos. Aktorių inscenizacijas papildys ir muzikinės satyros numeriai, kuriuos atliks Andrius Kulikauskas, Aidas Giniotis ir daugelis kitų.

Iš J. Erlicko pamąstymų apie švietimą Lietuvoje: „Pedagogai skundžiasi mažom algom, bet turėtų susimąstyti: ar moko to, ko reikia? Kiek aš prisikankinau keldamas a ir b kubu. O kur gyvenime tą formulę panaudojau? Verčiau mokytis kultūringai pakelti kainas. O šaknį traukti – tos žinios reikalingos tik stomatologui arba Marijampolės runkelių augintojui. Verčiau mokytis traukti iš taurelės...“

Apie sveiką lietuvių gyvenseną: „Norėčiau paneigti tą paplitusią nuomonę, neva sveikata – brangiausias mūsų turtas. Taip nėra. Kokios grumtynės vyksta dėl dalykų, kurie iš tiesų yra turtai. O parodykit sveiką žmogų, kuris kovotų dėl sveikatos...Nėra tokių. Dėl sveikatos grumiasi tik beviltiški ligoniai. Aišku, nesveiko žmogaus nuomonė mums negali būti svarbi. Niekas sveikatos nesaugoja. Atvirkščiai, žmogus gadina sveikatą su didžiausiu malonumu. Stebina tik tai, kad žmogus sveikatą gadina, o sugadinęs kažkodėl nori taisyt. Ar mažai privargstam, kol sugadinam?“

Inteligentų humoras pagal J. Erlicką – Lietuvos televizijos laidoje „Inteligentai“ jau nuo rugsėjo 12 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją