Tai gali būti įvairiausių žanrų dainos, tačiau visos jos kalba apie tą patį – Tėvynę. Dainas atliks chorai, pučiamųjų instrumentų orkestrai, bardai, įvairių stilių muzikinės grupės, estrados grandai, operos solistai, folkloro ansambliai, kapelos... Kiekviena projekto laida bus iškilmingas koncertas, kurį ves Regina Jokubauskaitė ir Marijus Žiedas.

Dainas ir atlikėjus vertins ir televizijos žiūrovai, ir garbinga 3 narių komisija, kuriai vadovauti pasiryžusi Veronika Povilionienė. Dar viena komisijos narė – poeto Kazio Bradūno dukra Elenutė Bradūnaitė iš JAV. Pasirodymus vertins žiūrovai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jiems balsuoti bus specialiai sukurta interneto svetainė.

Geriausiai įvertintos dainos bus įrašytos specialiuose projekto „Yra šalis...“ CD ir DVD albumuose. „Mūsų tikslas – įrašyti albumą, kuris rastų garbingą vietą ne tik kiekvieno lietuvio muzikos kolekcijoje, bet ir širdyje. Rinksime dainas, vertas Tėvynės vardo“, – sako laidos prodiuseris Saulius Basijokas.

Jau žinoma, kad pirmajame „Yra šalis...“ koncerte pasirodys Stasys Povilaitis, „Rebelheart“, choras „Sakalas“, Gediminas Storpirštis, „Vairas“, „Nerija“, folkloro grupė „Kupolė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją