Tiesioginė transliacija jungs Vilnių su Kaunu, Klaipėda, Panevėžiu, Šiauliais ir Alytumi. Pasak Kūrybos namų „Elitaz“ prodiuserio Gedimino Jauniaus, tai kone viena sudėtingiausių transliacijų Lietuvoje techniniu požiūriu ir įdomus iššūkis ne tik kūrybos namams, bet ir gausiai bendradarbių komandai.

„Turbūt nebus pasakyta per garsiai, kad tokios transliacijos mūsų šalyje dar nebuvo – vienu metu teletiltais sujungta bus visa šalis. Išskirtinai interaktyvų didįjį atidarymą filmuos net 30 vaizdo kamerų. Šįkart esame išsikėlę tikslą sukurti puikų reginį ne tik televizijos žiūrovams, bet ir prie Baltojo tilto Vilniuje susirinkusiems žmonėms sudaryti kuo komfortiškesnes sąlygas tiesiogiai stebėti šį ryškų ir šviesų įvykį“, – apie pasiruošimą pasakoja Kūrybos namų „Elitaz“ prodiuseris.

Šiauliuose, Alytuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje prie arenų bus įkurtos zonos su ekranais, kuriuose žmonės galės tiesiogiai stebėti visą renginį ir net jame dalyvauti. Kaune visi rinksis prie PC „Mega”, o Vilniuje veiksmas telksis apie šviesiausią miesto tiltą – Baltąjį tiltą. Ryškiausia transliacija iš visų šešių miestų numatoma tada, kai bus siekiama pasaulinio kamuolio mušinėjimo rekordo. O iš Panevėžio lauks ir dar viena transliacija – tiesioginis jaudinantis žygio „Varom už Lietuvą“ finišas, kai „apšildyti“ ir sėkmę nešantys kamuoliai keliaus tiesiai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei į rankas.

Kartu su rekordais renginio metu bus galima mėgautis ir įspūdingais rinktinių žvaigždžių muzikiniais pasirodymais. Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ruošia iki šiol negirdėtą, jos vokalines galimybes atskleidžiantį muzikos kūrinį. Nauju muzikiniu stiliumi suspindės Evelina Sašenko. Jos aksominiam balsui meistriškai gitara akompanuos Amberlife. Iš Maskvos sugrįžusi Jurga Šeduikytė klausytojus pradžiugins teatrališka daina iš savo naujo, rudenį pasirodysiančio projekto „MetroNomes“, kurį įkvėpė Maskvos metro verdantis gyvenimas.

Raigardas Tautkus su Šampaniniu choru specialiai atidarymui kuria dainą su pianino natomis ir muzikai neįprastais, tačiau krepšiniui būdingais garsais: su kamuolio bumbsėjimu, pėdų čežėjimu ir kitkuo. O koks čempionato atidarymas be jo himno! Tautiškumą, vienybę ir meilę krepšiniui žadins Marijonas, Mantas ir Mia, iš visos širdies traukdami oficialų „EuroBasket 2011“ himną „Celebrate Basketball“. Beveik keturių valandų trukmės transliacijai specialius pasirodymus ruošia ir praėjusio sezono „Šok su manimi“ nugalėtojas Donatas Montvydas, iš pasaulinės talentų atrankos Holivude sugrįžusi Evelina Anusauskaitė, „The People's Music Awards“ statulėlę kaip geriausia šokių ir elektroninės muzikos grupė laimėję „Brassbastardz“, miuziklo žanre atsiskleisiantis Vaidas Baumila bei kiti atlikėjai.

Kartu su gerai pažįstamomis žvaigždėmis į sceną lips „Lietuvos talentuose“ sužibėjusi grupė „Bjelle ir Peru“, o muzikiniais komediniais pasirodymais eterį užpildys „Liūdni slibinai“. Visus šiuos pasirodymus jungs kokybiškas gyvos muzikos skambesys, kurį užtikrins geriausi Lietuvoje garso režisieriai ir inžinieriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją