Transliacijos pradžia – 12:00 val.

Iš karto po šv. Mišių transliacijos – miuziklas „Karolis“ apie Popiežių Joną Paulių II – Karolį Vojtylą. Miuziklas sukurtas Italijoje ir pastatytas nė vienoje pasaulio valstybėje, išskyrus Lietuvą. Muziką sukūrė Sando Di Stefano, tekstą – Daniela Cologgi. Premjera įvyko gegužės 1 d. Vilniuje ir birželio 4 d. Kaune.

Šis kūrinys labai įtaigia muzikine ir dramine kalba prabyla apie pačias svarbiausias krikščioniškąsias ir žmogiškąsias vertybes: meilę tikėjimui ir tėvynei, gebėjimą pažinti, atsiliepti ir įgyvendinti kiekvienam žmogui skirtą pašaukimą ir tame atrasti savąją egzistencinę pilnatvę. Miuziklas pasakoja apie jauno Karolio Vojtylos gyvenimą, veiklą ir jo išskirtinio pašaukimo brendimą Antrojo pasaulinio karo metu okupuotoje Lenkijoje. Jis parodo, kokią milžinišką įtaką Jono Pauliaus II asmuo turėjo XX amžiaus istorijai.

Miuzikle „Karolis“ dalyvauja ir vaidmenis atlieka Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), Liudas Mikalauskas (Jonas Paulius II), Merūnas Vitulskis, Rimantas Bagdzevičius, Tomas Ladyga, Liucija Rukšnaitytė, Henrikas Savickis. Vytauto Didžiojo universiteto liaudies šokių ansamblis „Žilvitis“ ir kiti atlikėjai.

Miuziklas „Karolis“ – 13:45 val.

Žiūrovai galės susipažinti su dar viena ryškia asmenybe – karaliene Elžbieta I. Biografiniame filme, „Elžbieta I“, dviejų dalių mini seriale, kurio dauguma scenų nufilmuota Lietuvoje, vaizduojamas Anglijos karalienės Elžbietos Pirmosios asmeninio ir visuomeninio gyvenimo konfliktas paskutiniu jos valdymo laikotarpiu. Šios moters ryžtas padeda išgyventi vyrų dominuojamame pasaulyje.

Pirmoje dalyje atskleidžiamas aistringas Elžbietos romanas su Leisterio grafu, kuris nugali visas kliūtis – gerbėją prancūzą, karą, išdavystę, ligą. Antroje svarbiausią vietą užima vėlesnis, bet ne mažiau aistringas Elžbietos romanas su jaunu ir ambicingu Esekso grafu, kurį, ironiška, bet užaugino patėvis – Leisterio grafas. Elžbieta Pirmoji išsiaiškina viską apie vieną iš populiariausių ir įtakingiausių monarchijos narių, kuris turėjo didžiulę įtaką visai šaliai, bet tik ne karalienės širdžiai.

I dalis – po laidos „Šiandien“, 18:30; II dalis – po „Panoramos“ – 21:00.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją