„Šiemet festivalis vyks gamtos apsuptyje, keisime scenos vietą, apšviesime medžius, užsakėme išties įspūdingą fejerverką. Jau dvi savaites su nerimu sekame jūrines orų prognozes. Bet panašu, kad šiemet lietaus tikrai pavyks išvengti“, - sako festivalio organizatorė, dainininkė Birutė Petrikytė.

Neabejotina šio festivalio žvaigždė – ką tik prestižinį konkursą „Slavianskyj bazar“ laimėjusi baltarusė Aliona Lanskaja. Ji su kitais festivalio dalyviais varžysis dėl šlagerių karalienės vardo.
Šiemet festivalyje dalyvaus penkių šalių atstovai – atvyks dainininkai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos ir Bulgarijos.

Scenoje pasirodys buvę šlagerių karaliai ir karalienės: Birutė Petrikytė, Birutė Dambrauskaitė, Stepas Januška, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Viktoras Malinauskas, Giulija, Simonas Donskovas, Rytis Cicinas, Kastytis Kerbedis ir Rosita Čivilytė.

Dėl šių metų šlagerių karaliaus titulo varžysis ne tik atranką sėkmingai įveikę dainininkai, bet ir jau gerai žinomi atlikėjai. Penktadienį žiūrovai konkursinėje programoje išgirs Vitalijų Pauliuką, Agnę Vaitekėnaitę Vytautą Domeiką, Eglę Jakšytę, Ruslaną Kirilkiną, Vitą Rusaitytę, Rolandą Petrikį, Vaivą Adomaitytę, Martyną Beinarį. Šeštadienį dėl titulo varžysis Jūratė Miliauskaitė, Vytautas Šiškauskas, Rasa Kaušiūtė, Ovidijus Vyšniauskas, Aliona Lanskaja, Marija Kustinskaja (Estija), Santa (Latvija), Nikola Čiočev (Bulgarija) ir Nadžiba Šabieva (Kaliningradas).

Muzikantams akomponuos Šiaulių bigbendas (vadovas Jaroslavas Cechanovičius), Klaipėdos styginių grupė ir „Ritmo grupė“ (vadovas Tomas Leiburas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)