Moterų numylėtinis George‘as Clooney tarp žemės ir dangaus vilios šešiais „Oskarais“ nominuotoje juostoje „Viskas ore“ (Up in the Air), kritikų išliaupsinta „Australija“ (Australia) su talentingaisiais Nicole Kidman ir Hugh Jackmanu priešakyje nukels į nuostabias mažiausio pasaulyje žemyno prerijas, gražuolė Sandra Bullock, siekdama išvengti deportacijos, kris į glėbį savo nemėgstamiausiam kolegai komiškoje „Auksiniam gaubliui“ nominuotoje meilės dramoje „Piršlybos“ (The Proposal), o komedijos „Myliu tave, žmogau“ (I Love You, Man) herojai įrodinės seną Holivudo tiesą: tikra meilė – tik tarp vyrų!

Stipriosios lyties atstovų dėmesiui – iš populiaraus kompiuterinio žaidimo į kino sales įžengęs „Maksas Peinas“ (Max Payne), „Matricos“ žvaigždė Keanu Reevesas kultinėje specialiųjų efektų ir įtampos pilnoje juostoje „Diena, kai sustojo žemė“ (The Day the Earth Stood Still) ir Bruce‘as Willisas, bandantis išlikti žmogumi mechaninių kaukių pasaulyje – juostoje „Svetimas kūnas“ (Surrogates).

Laukiamiausias praėjusios vasaros kino įvykis – „Nesunaikinami“ (The Expendables): adrenalino, kulkų ir įtampos išsiilgusiems kinomanams kiečiausias kovinių filmų septynetas – Sylvesteris Stallone, Arnoldas Schwarzeneggeris, Bruce‘as Willisas, Jasonas Stathamas, Jet Li, Mickey Rourke ir Dolphas Lundgrenas – užkurs tikrą pirtį. Sukrečiantis „Pagrobimas“ (Taken) – įtempto siužeto istorija, parodanti kaip toli dėl savo pagrobtos dukros gali nueiti mylintis tėvas, „Auksinius gaublius“, „Auksinį liūtą“ ir „Oskarų“ nominacijas susižėręs „Imtynininkas“ (The Wrestler), ką tik kino teatruose triumfavę „Mechanikas“ (The Mechanic) ir „Šalutinis efektas“ (Limitless) žiūrovų laukia įspūdingoje naujojo sezono „Mano TV3. Čia šviesu!“ filmų programoje.

Specialiai vaikams – „Hortonas“ (Horton Hears a Who!) – mažų padarėlių balsus girdintis dramblys, įkvepiantis geriems darbams: mažieji žavėsis mielu ir nuoširdžiu herojumi, kuris savo dideles ausis mėgsta vynioti į originalius galvos apdangalus, o tėvai atpažins garsiausių šalies aktorių – Rolando Kazlo ir Rimantės Valiukaitės balsus. Į animacinį mokslinės fantastikos pasaulį kvies „Monstrai prieš ateivius“ (Monsters vs Aliens), kur į trijų aukštų namo dydžio monstrą paversta mergina, įgarsinta Holivudo žvaigždės R. Witherspoon, su žavių monstriukų šutve bandys išgelbėti mūsų planetą nuo ateivių.

Senukas, išdrįsęs įgyvendinti savo svajonę – pakilti virš debesų, iškeliaus su mažu berniuku ir su visu savo namu, nešamu balionų, filme „Aukštyn“ (Up). Glėbį nominacijų ir apdovanojimų pelniusi „Pixar“ ir „Disney“ studijų animacija tapo pirmąja atidariusia prestižinį „Kanų“ festivalį ir taip įkvėpusia „National Geographic“ mokslininkus, jog šie, pripūtę 300 helio balionų, į orą pakėlė tikrą namą!

Lankomumo rekordus Amerikos kino teatruose pasiekusi, „Oskarui“, „Auksiniam gaubliui“ ir „Emmy“ apdovanojimams nominuota, dainininkų Manto Jankavičiaus, Jurgos Šeduikytės ir Vido Bareikio lietuviškai įgarsinta juosta „Princesė ir varlius“ (The Princess and the Frog), naujas pamokančio pasakojimo „Kalėdų giesmė“ (A Christmas Carol) variantas su talentinguoju Jimu Carrey, dvi pasaulį sudrebinusių, legendinių „Transformerių“ (Transformers, Transformers: Revenge of the Fallen) dalys, kultinis „Žvaigždžių kelias“ (Star Wars), be proto juokingas, geriausių pasaulio šnipų – jūrų kiaulyčių – „G būrys“ (G-Force) ir kiti kino teatruose triumfavę populiariausi Holivudo filmai – jau greitai per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją