Viena pagrindinių trečios Rasos knygos „Lūšys vaikščioja vienos“ herojų – 26 metų baleto teatro solistė Ala Sofija Baranova.

„Visos trys mano knygos susijusios su šokiais. Negaliu atsiriboti nei nuo šokių, nei nuo medicinos, nes šias sritis matau iš arti. Nerašau apie advokatų pasaulį, nes jo neišmanau“, - pasakoja Rasa.

„Lūšys vaikščioja vienos“ jau parašyta ir laukia, kada bus išleista. Buvo planuojama šiemet, bet kol kas Kultūros ministerija neskyrė lėšų lietuviškų knygų leidybai. Rasa anksčiau yra išleidusi romanus „O, šventasis naivume!“ ir „Stambulo mimoza“.

„Apie ką mano naujoji knyga, sunku papasakoti. Manau, tik rašydama trečiąjį romaną, supratau, kaip iš tiesų reikia rašyti. Gal ir kvailai skamba, bet mane apėmęs būtent toks jausmas. Sunku naująjį romaną apibūdinti, nes nieko panašaus nesu skaičiusi“, - sako būsimoji „Kviečiu šokti“ vedėja.

Parašiusi knygą, ją pirmiausia atiduoda į savo redaktorės rankas. „Niekada neduodu skaityti nei draugams, nei mamai. Man tai – per daug asmeniška. Kai knyga iškleidžiama, tik tada ji ima tolti nuo manęs, tampa vieša.
Aš negaliu nerašyti, nes nežinau, kaip kitaip save išreikščiau. Galėčiau šokti, galėčiau dainuoti, bet tai būtų neišbaigta saviraiška. Kai rašai, rašai ir apie save. Kaip sakė Federico Fellini, kad jeigu kurtų filmą apie filė ar plekšnę, tai vis tiek būtų filmas apie jį. Jei ne knygos, nežinau, kur save išliečiau. Sunku tyloje ar be žodžių mąstyti, o ypač tai daryti konstruktyviai. Rašydama aš geriau suvokiu mane supantį pasaulį“, - sako Rasa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją