„Liepos 20-23 dienomis visus automobilių sporto gerbėjus kviečiame atvykti į Palangą, tačiau kam viešnagę sutrukdys nenumatytos kliūtys, krimstis neverta, - sako renginį organizuojančios bendrovės direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Šiemet kartu su lenktynių partnere – LNK televizija rengiame tokią transliaciją iš varžybų ir jų užkulisių, kokios dar neregėjo žiūrovai Lietuvoje ir kuri, drąsiai galiu pažadėti, pranoks visas buvusias iki šiol“.

LNK televizija žiūrovams parodys priešstartinį šurmulį, pačių lenktynių startą ir pirmąsias 45 minutes sportinių batalijų, kurios paprastai jau leidžia susiformuoti tam tikrą vaizdą apie lenktynes ir jų dalyvius. Taigi, pirmoji LNK transliacija iš varžybų arenos – liepos 23 d. nuo 12 iki 13 val.

Po to LNK transliacijų estafetę perduos TV1, kuri tiesioginius reportažus iš lenktynių ir apie lenktynes transliuos 13.30, 14.45, 15.30, 16.15 ir 17.30 val.

Vėliau, nuo 19 val. transliacijų vairą vėl perims LNK ir laikys jį savo rankose iki renginio pabaigos. Taigi, per šį kanalą žiūrovai galės mėgautis ne tik lenktynių startu bei finišu, bet ir, žinoma, jau tradiciniu tapusiu nugalėtojų sutikimo tiesioginiu koncertu, kuris jau kelis metus paeiliui tampa žiūrimiausia tos dienos LNK laida.

Tačiau ne transliacijos ar TV pasijungimų į varžybas skaičius lems jų kokybę.

„Kalbėdami apie šiemetinių lenktynių transliacijas, su pasididžiavimu minime žodžius „pirmą kartą“, - teigia D. Grinbergas. – Pirmą kartą lenktynės bus transliuojamos nauju 16:9 formatu, pirmą kartą apie jų eigą pasakos net 4 komentatoriai – Rolandas Vilkončius, Živilė Vaškytė, Ramūnas Fetingis ir automobilių sporto treneris bei konsultantas Audrius Gelžinis, pirmą kartą lenktynių vaizdus trasoje „gaudys“ net 15 TV kamerų, o dar trys kameros transliuos vaizdą iš automobilių, pirmą kartą trasos prieigose bus įrengta didžiulė TV studija, kurioje tilps net „Juta Racing“ komandos, dalyvaujančios Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ čempionate, „Porsche“ automobilis“.

Stovės jis, žinoma, ne dėl savo grožio. Automobilis taps pagrindine didžiausią laiko dalį šioje studijoje praleisiančių R. Fetingio ir A. Gelžinio vaizdumo priemone. Pavyzdžiui, jei nutiktų kokia avarija, nuo kurių automobilių sportas neapdraustas, ir joje būtų sulaužytas, sakykim, priekinis pusašis, šios studijos šeimininkai vaizdžiai ir įtaigiai paaiškintų žiūrovams, per kiek laiko mechanikai gali pašalinti gedimą, kokias detales būtina keisti, kokius po to reguliavimo darbus reikia atlikti.

Žinoma, tą patį ir dar daugiau jie galės daryti ir planšetinių kompiuterių pagalba, kurie vėlgi TV transliacijoje iš lenktynių bus naudojami pirmą kartą.

Pasak D. Grinbergo, šioje transliacijoje techninės bei technologinės naujovės, kurių galimybės tiesiog beribės, bus nepaprastai svarbus aspektas, leidžiantis žiūrovams pasijusti labiau išprususiam ir tuo galbūt pranokstančiam sėdinčiuose tribūnose.

Į Palangą atvykusių žiūrovų laukia ne mažiau nuotaikingas „Omnitel 1000 km lenktynių“ baigiamasis akcentas – nugalėtojų sutikimo didysis koncertas, kurį pristato „Top Gear“ ir kuriame dalyvaus Radži, Violeta ir Vilius Tarasovai, Mia, „Studentės“, Žilvinas Žvagulis, Yva, Vilija, „69 danguje“, Stano, „Olialia pupytės“, Ruslanas Kirilkinas ir daug kitų.

„Pasistengsime, kad koncerte skambėtų nuotaikingos, lenktynių dvasią atitinkančios melodijos, tenkinančios daugumos skonį“, - sako LNK prodiuserė Laura Paukštė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)