Į projektą sugrįžta mergina, kuri kiekvieną kartą ragindavo kitus kovoti iki galo. Atrodo, kad dabar eilė nepasiduoti atėjo žaviai klaipėdietei Liepai. Tyliai išėjusi, Liepa sugrįžta it griaustinis iš giedro dangaus – ryžtingai ir tvirtai žinodama, kokius žmones nori matyti šalia savęs. Kova nebaigta. Šį vakarą, kuomet teks balsuoti, paaiškės, ką Liepa turėjo omenyje kalbėdama apie komandos kaukes ir apsimetinėjimą.

Geltonųjų komandos laukia misija ypatingoje vietoje. Kryžių kalnas. Katalikams, o tokiais save vadina absoliuti dauguma lietuvių, tai - viena švenčiausių vietų Lietuvoje. Ir vienintelė tokia pasaulyje. Vietiniai žmonės pasakoja, kad pirmieji kryžiai čia pradėti statyti prieš du šimtus metų, meldžiant Dievą sveikatos. Tiek caro, tiek vėliau ir sovietų valdžia bandė nušluoti kryžius nuo kalno, persekiojo ir baudė tikinčiuosius. Kryžių kalnas išliko ir tapo didvyriško pasipriešinimo tikėjimo laisvės užgniaužimui simboliu. Kokią misiją čia teks atlikti geltoniesiems, žino tik pats jų kapitonas Vilius, nuo pat ryto iki paskutiniųjų slėpęs savo sumanymą.

Po misijos dienos laukia vakaras, po kurio vienam iš jų teks palikti projektą. Didžiausią nesėkmę patyrė Vilius – savo provokacija netekęs komandos pasitikėjimo ir kapitono titulo, kartu su neliečiamybe jį perdavęs Simui. Ar iki šiol baugščiai tylėjusiai ir už kitų nugarų besislėpusiai Gintarei pavyko įrodyti, kad ji verta likti čia? Kokia kaina pergalės siekia Julija? Ar viesulu įsiveržusi ir savo tikrąjį charakterį parodžiusi Liepa neįgijo priešų? Lemiamas momentas, po kurio geltonieji liks keturiese.

„Aš myliu Lietuvą“ – antradienį 20.10 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją