Koncerte pasirodys Vaida Genytė, Vytautas Juozapaitis, Merūnas, choras „Ave vita“, gospelo choras „Sounds in G“, grupės „G&G Sindikatas“, „Saulės kliošas”, „Bjelle ir Peru”, „Pikaso” ir Loreta Sungailienė, „El Fuego” ir Eglė Jakštytė, Ieva Narkutė ir dar daugelis kitų. Renginyje dalyvaus buvusių ekspedicijų dalyviai, politikai, žymūs visuomenės veikėjai.

Žiūrovai studijoje turės galimybę perduoti simbolinę žinutę į Lietuvą negrįžusiems tautiečiams. Žinutės bus rašomos ant trispalvių medžiagos skiaučių, kurios koncerto metu bus sujungtos į vieną didžiulę ir unikalią Lietuvos vėliavą. Vėliau šis simbolinis kūrinys kartu su „Misija Sibiras‘11“ ekspedicijos dalyviais keliaus į lietuvių tremties ir kalinimo vietas Sibire.

Renginys skirtas pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija.

Visi, norintys ir galintys prisidėti prie „Misija Sibiras‘11“ įgyvendinimo, kviečiami koncerto metu aukoti priimtiną pinigų sumą arba skambinti bei siųsti trumpąsias žinutes numeriais 1416 (2 LT), 1417 (5 LT) arba 1418 (10 LT). Surinkti pinigai bus skirti šių metų vasaros ekspedicijų organizavimui bei po grįžimo planuojamų pristatymų mokyklose, universitetuose, jaunimo centruose ir kt. išlaidoms padengti.

Primename, kad šiemet planuojamos dvi projekto ekspedicijos: į Tomsko sritį Rusijos Federacijoje ir Tadžikistano Respubliką.

„Misija Sibiras’11” renginį ves žurnalistė Neringa Skrudupaitė ir operos solistas Vytautas Juozapaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją