Andrius Šedžius už V.Nabokovo „Lolitos“ ekranizavimą bulvarinėje televizijoje su gimnaziste Monika buvo pripažintas „Metų artistu“, pralenkdamas Arvydą Sekmoką už atominį spektaklį „Mes statėme, statėme ir pagaliau korėjiečiai pabėgo“ ir Liną Karalių už „Oskaro“ nevertą vaidmenį interpeliaciniame filme „Karaliaus kalba“.

„Metų stebuklo“ apdovanojimas teko Artūrui Zuokui už vilniečių atlyginimą 6400 litų. Stebuklai paprastai būna lygiai septyni. Bet atskaičiavus abonentinį mokestį liks 6400. Į šį apdovanojimą pretendavo lenkų pergalė Vilniuje ir Arvydas Anušauskas už tai, kad rado ČŽV kalėjimus, kurių nebuvo, nors gal ir buvo, bet nerado.

„Dviračio žvaigždė“ buvo įteikta „Metų sportininku“ pripažintam Žydrūnui Savickui – už tai, kad stipriausias žmogus susidėjo su A. Zuoku ir dabar yra dar 15 procentų stipresnis. Be Ž. Savicko, į apdovanojimą pretendavo Donata Rimšaitė už naująją šiuolaikinės penkiakovės rungtį – greitąsias vedybas su rusu ir Jonas Kazlauskas. Prieš 30 metų gal kas ir būtų patikėjęs, kad telefonai fotografuos, bet kad lietuvis CSKA treniruos...

Valstybiniame sektoriuje už penkis tūkstančius litų dirba bepročiai arba vagys – ši Eligijaus Masiulio frazė tapo „Metų fraze“. Apdovanojimui buvo nominuota auksinė Andriaus Šedžiaus frazė „Aš ne toks durnas, kaip atrodau“ ir Andriaus Kubiliaus mintis, kad 2014 m. įsivesime eurą, o iki to laiko laimėsime Europos krepšinio čempionatą ir „Euroviziją“.

„Metų mokslininku“ paskelbtas genetikas čigonų baronas Stepas Visockis už tai, kad surado giminystę ten, kur E.Knispelis su P.Galkontaite net neieškodavo. Jis nukonkuravo biologą Visvaldą Matijošaitį, įrodęs, kad valdžioje žuvis genda ne nuo galvos, o nuo pirštelių ir selekcininką Žilviną Šilgalį, išvedusį naują vyro veislę su keturiais speniais.

„Sveiko proto dešinieji“ - dukart pameluot trijuose žodžiuose reikia sugebėt. Rinkiminis šūkis buvo pripažintas „Metų melu“ . Kiti pretendentai į melagius buvo Antanas Nedzinskas – už pavyzdžio neturinčias vestuves, kur jaunikis su jaunąja buvo didesni melagiai už piršlį ir tik degtinė buvo tikra bei Gediminas Kazlauskas už nuslėptą tiesą, kad geriau nugriaut ir pastatyt naujai, nei renovuoti.

„Metų moterimi“ pripažinta Kristina Brazauskienė - už pastangas įrodyti, kad tikrai buvo A.Brazausko žmona. Šiai nominacijai dar buvo nominuota Irma Jurgelevičiūtė už tai, kad išliko moterimi net tada, kai kita jos vietoj jau seniai būtų prisipažinusi ir S.Berluskonio draugė Rasa Kulytė – už pavyzdingą senuko italo slaugymą.

„Dviračio žvaigždė“ už „Metų nekaltybę“ skirta Mariui Gelažnikui, kuris nekaltas, kad Lietuvos elitui garsių dizainerių ženklai per brangūs. Kiti pretendentai - Dainius Kreivys, kuriam siūlė ir mašiną, ir namą, ir 100 tūkstančių, bet vis tiek išsaugojo nekaltybę ir Astos Valentaitės namų šeimininkė, kuri nekalta, kad rankinukai ir sijonukai tiesiog nebetilpo į spintą.

„Metų klausimas“ - Kas už juos balsavo? – įteiktas Vyriausiajai rinkimai komisijai už savivaldybių tarybų rezultatus Vilniuje, kur daug vietų gavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)