Tą šeštadienį mesime žaliąją pirštinę gamtos niokotojams – visi kartu tvarkysime kiemus, pamiškes, paupius. O po vaisingos švaros dienos, 16.30 val. Vilniuje, „Ozo“ aikštėje susibursime į nekantriai laukiamą ir prasmingą „Žaliosios vienybės“ koncertą. Vardan gamtos, žmogaus ir mūsų visų planetos.

Praėjusiais metais pirmąkart įvykęs ir ypatingo pasisekimo sulaukęs koncertas vilniečius ir miesto svečius kviečia ir vėl susimąstyti, kuo kvėpuojame, kokį vandenį geriame, kada pradėsime rūšiuoti atliekas.

Renginio organizatoriai didžiuojasi galėdami pranešti, jog koncertą šiemet sutiko globoti Prezidentas Valdas Adamkus, visą gyvenimą aktyviai kovojantis už gamtos išsaugojimą.

Į koncertą atvyks ypatinga viešnia iš Ukrainos

Koncerte gamtos stichijas valdys gausybė žaliai suspindusių scenos ir eterio žvaigždžių: Linas Adomaitis, „Lemon Joy“, Mia, tarptautinis Stano choras, Rosita Čivilytė, „Studentės“, Bartas, Lina Joy, „69 Danguje“, Violeta ir Vilius Tarasovai, Donny Montell (Donatas Montvydas), drauge su kitais koncerto dalyviais atliks jaudinantį Žaliosios vienybės himną, kuris specialiai šiam projektui buvo sukurtas prėjusiais metais.

Vakaro kulminacija taps ypatinga vakaro viešnia - charizmatiškoji atlikėja Alyosha iš Ukrainos – specialiai į Lietuvą atvyksianti palaikyti šios žaliosios iniciatyvos.

Žiūrovų laukia tikras saldainis akims - įspūdingi šou, atskleidžiantys gamtos jėgų šėlsmą. Priartėjus prie ugnies stichijos, vienam atlikėjui teks ją patirti savo kailiu tikrąja to žodžio prasme.

Koncerto metu bus viešai pristatytas oficialus Žaliosios Vienybės iniciatyvos simbolis – išraiškinga, ryškiai žalia širdis, simbolizuojanti kiekvieno iš mūsų širdyje glūdinčią jėgą išsaugoti mūsų planetą ir susivienyti vardan šio nepaprastai svarbaus tikslo.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio kilnaus projekto. Vertiname tai kaip išskirtinę galimybę prabilti į visų širdis ir protus, kad ekologiškomis mintimis gyventume ne vieną dieną per metus, bet kasdien. Keisti savo įpročius, kad vieną dieną nebereikėtų organizuoti visuotinių talkų ir vaduoti mūsų gamtos iš šiukšlių. Prisidėdami prie šios ekologinės minties kviečiame visus pažadinti savo žaliąją širdį ir gyventi harmonijoje su gamta. Juk planetą turime tik vieną“, - sako Vaidas Labanauskas, generalinio koncerto rėmėjo draudimo bendrovės BTA direktoriaus pavaduotojas.

Prie iniciatyvos jungiasi ir Vilniaus miesto moksleiviai

Šiais metais prie koncerto prisideda ir Vilniaus mokyklų moksleiviai, besiburiantys į komandas ir kuriantys skulptūras iš švarių atliekų. Taisyklės leidžia naudoti visas įmanomas medžiagas ir nebenaudojamą techniką ar buities daiktus, išskyrus popierių. Norinčios prisijungti mokyklos dar gali tai padaryti registruodamosios adresu namai@elitaz.lt

Tad balandžio 16-ąją, 16.30 val., po visuotinio tvarkymosi darbų, kai mūsų aplinka taps švaresnė ir gražesnė, o pavakarė bendraminčių būryje - dar jaukesnė, kviečiame susitikti nemokamame Žaliosios vienybės koncerte. Koncertą tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją