Koncertą ves žalios širdies ir žalio proto žmogus - žurnalistė Liepa Rimkevičienė, ponu Grynu virtęs dainininkas ir ekologinės architektūros propaguotojas Algirdas Kaušpėdas, TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė. Jaunajai kartai atstovaus „Vaikų balso“ žvaigždutės - dvynukai Kipras ir Domas Junčos.

„Renginio idėja paremta šešių gamtos stichijų – metalo, žemės, vandens, oro, ugnies ir medžio - viešpatavimu“, - pasakojo vienas koncerto rengėjų Gediminas Jaunius.

Renginio stilistė Kotryna Kirdeikytė teigė gavusi nelengvą užduotį - sukurti kostiumus daugiau nei 100 dalyvių, iš kurių apie 80 bus šokėjai. „Išsikėlėme sau tikslą šiemet nenaudoti jokio popieriaus, tai jau per lengvas ir praeitas etapas“, - šypsojosi ji. Kostiumai bus kuriami iš antrinių žaliavų: plastiko, metalo, stiklo ir panaudotų pakuočių.

Iš šių medžiagų bus sukurtas ir scenos apipavidalinimas. Choreografas ir koncerto režisierius Šarūnas Kirdeikis tvirtino, kad žalios širdies formos scena nustebins daugelį ir čia pat pademonstravo iš skalbimo mašinos būgnų sukurtus kėdutę ir šviestuvą. „Žmogaus fantazija - beribė, todėl nereikalingus daiktus galima panaudoti ir gražiai, ir prasmingai“, - sakė jis, pridūręs, kad scena tikrai neatrodys nykiai, o sužibės visomis spalvomis.

Režisierius žada ir daug specialiųjų efektų: vieną atlikėją padegti, kitą iškelti į rekordinį aukštį, trečiam į rankas įduoti gyvą smauglį.

„Ruoškitės netikėtumas“, - dainininkams žadėjo jis. Ir išsyk pakvietė „Lemon Joy“ lyderį Igorį Kofą ir „69 danguje“ narę Ingrida Martinkėnaitę su dukra Marija pasivaržyti, kuris greičiau surūšiuos šiukšles. Nieko nelaukusios žvaigždės puolė raustis šiukšlių maišuose ir skubiai į specialias dėžes atrinkti plastiką, popierių, stiklą. Laimėjo mitrios moteriškos rankos.

Koncerte dalyvauti pakviestas būrys Lietuvos žvaigždžių: Linas Adomaitis, „Lemon Joy“, „69 danguje“, Stano ir Vilniaus choras, Rosita Čivilytė, „Studentės“, Donatas Montvydas, Lina Joy, Bartas, Mia ir kiti.

Specialiai koncertui iš Ukrainos atvyksta ekologines idėjas propaguojanti dainininkė Aloysha, Lietuvos žiūrovams gerai pažįstama iš praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso.

Pristatymo akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją